Minneola tangelo
2 користувачів
Сторінка 1 з 1
Minneola tangelo
Танжело Minneola - це гібрид "Duncan grapefruit" x "Dancy mandarin", створений під егідою Департаменту Сільського господарства США і випущений у світ в 1931 році.
Плід витягнутий, з ярко вираженною шийкою, насіння порівняно мало. Шкірка яскраво-помаранчева, середньої товщини, гладенька, до м'якоті прилягає не надто щільно. Часточок від 10 до 12. М'якоть жовта, ніжна, соковита, ароматна, кисло-солодка.
Дерево енергійне, високоросле, листя витягнуті з крилатками, розмір яких сильно варіюється залежно від клону, менше морозостійке ніж Orlando.
При промисловому вирощуванні для збільшення як маси окремого плода, так і загального врожаю рекомендується перехресне запилення для цього танжело (в якості запилювачів рекомендують використовувати "Dancy" танжерин, Клементин і" Кіннов" мандарин). Правда, при цьому в плодах утворюється багато насіння.
Цитрусові гурмани стверджують, що за смаком Танжело Minneola відноситься до одних з кращих цитрусів, однак, цей сорт танжело відрізняється великим "смаковим" розкидом (від неймовірно смачних з відмінним балансом цукрів і кислот до жахливо кислющих).
Плід витягнутий, з ярко вираженною шийкою, насіння порівняно мало. Шкірка яскраво-помаранчева, середньої товщини, гладенька, до м'якоті прилягає не надто щільно. Часточок від 10 до 12. М'якоть жовта, ніжна, соковита, ароматна, кисло-солодка.
Дерево енергійне, високоросле, листя витягнуті з крилатками, розмір яких сильно варіюється залежно від клону, менше морозостійке ніж Orlando.
При промисловому вирощуванні для збільшення як маси окремого плода, так і загального врожаю рекомендується перехресне запилення для цього танжело (в якості запилювачів рекомендують використовувати "Dancy" танжерин, Клементин і" Кіннов" мандарин). Правда, при цьому в плодах утворюється багато насіння.
Цитрусові гурмани стверджують, що за смаком Танжело Minneola відноситься до одних з кращих цитрусів, однак, цей сорт танжело відрізняється великим "смаковим" розкидом (від неймовірно смачних з відмінним балансом цукрів і кислот до жахливо кислющих).
Yurii- Модератор
- Кількість повідомлень : 155
Дата реєстрації : 25.09.2015
Звідки : Україна
Re: Minneola tangelo
Tangelo Minneola куплені на базарі. Плоди мають красиву, оранжево-червону окраску, шкірка гладка і чиститься досить складно. Смак приємний, апельсиново грейпфутовий з легким ароматом,перегородки відчуваються, цукристість 13.9% в повністю визрівшому плоді висока і відчувається, но кислотність ще більша, що перебиває його хороший смак. Без насіння.
Yurii поставив(ла) "Подобається"
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі