Citrusforum
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

Carolea (Каролея) оливка

Перейти донизу

Carolea (Каролея) оливка Empty Carolea (Каролея) оливка

Повідомлення автор Vitalii Чт Бер 11, 2021 6:16 pm

Каролея також відомий під синонімами: Becco di Corvo, Borgese, Catanzarese, Cumignana, Olivona, Carolea.
Культивується у всіх п’яти провінціях Калабрії, але більше присутній у Катандзаро, де загальна дифузія оцінюється в порядку 50 000 гектарів.
Він відіграє майже виключно як при визначенні еталонного сорту захищеного позначення походження ЗПП Ламеція (мінімум 90%), так і захищеного позначення походження ЗПП Alto Crotonese (принаймні 70%). Це також сприяє сортовому складу ЗПП Бруціо - географічний термін "Валле Краті" в обсязі не менше 50%, а також у згадках "Fascia Prepollinica", "Colline Joniche Presilane" та "Sibaritide", де це може бути присутній максимум на 30%.

Сорт середньої сили, що зростає, із середньою густотою листя. Плодові гілки в середньому вгору, кількість передбачуваних гілок середньо-висока, середня довжина міжвузлів - 2,4 см. Листя середньо великі, еліптично-ланцетні, світло-зеленого кольору. Суцвіття невеликі і компактні, із середньою кількістю квіток, рівним 12, скидання зав'язі коливається в межах 10-12%. Насіння мають масу 3,5 - 6 г залежно від навантаження рослин. Форма еліпсоїдальна, асиметрична, з яскраво вираженим перекриттям. Повністю дозрівши, колір епідермісу глянцево-чорний. Співвідношення кам'яної пульпи більше 5.
Каролея, як і всі стародавні сорти, складається з багатоколонової популяції з навіть суттєвими відмінностями. Сорт практично самостерильний, запилюються сорти Олівастро, Романела, Ноцеллара Мессіна та Оттобратіка. Веронізація відбувається поступово, змащування відбувається рано, вихід олії коливається від 20 до 25% залежно від часу збирання врожаю. Стійкий до холоду та корости, проте він дуже чутливий до павиного ока і до криптогам загалом; до того ж він в середньому чутливий до оливкової мухи та до молі. Деревина легко піддається атакам Zeuzera pirina та fleotribo; стійкий, з іншого боку, до Pseudomonas savastanoi та Verticillium dahliae.
Виробництва є великими і в основному призначені для виробництва олії, незважаючи на хороші характеристики продукту, як оливки столові.
Це дуже добре піддається механічному збору з використанням шейкерів. Урожайність врожаю коливається від 70 до 95%. Оптимальний період збирання врожаю варіюється від середини жовтня до цілого листопада для оливок, призначених для переробки, тоді як для столових оливок його слід передбачати.
Carolea (Каролея) оливка Caro10
Vitalii
Vitalii

Кількість повідомлень : 743
Дата реєстрації : 24.09.2015
Вік : 27
Звідки : Україна м.Тернопіль

https://www.facebook.com/groups/841247129892421/people/

Повернутися до початку Перейти донизу

Повернутися до початку

- Схожі теми

 
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі