Carolea (Каролея) оливка
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Плодові, екзотичні та субтропічні рослини :: Субтропічні рослини :: Оливки
Сторінка 1 з 1
Carolea (Каролея) оливка
Каролея також відомий під синонімами: Becco di Corvo, Borgese, Catanzarese, Cumignana, Olivona, Carolea.
Культивується у всіх п’яти провінціях Калабрії, але більше присутній у Катандзаро, де загальна дифузія оцінюється в порядку 50 000 гектарів.
Він відіграє майже виключно як при визначенні еталонного сорту захищеного позначення походження ЗПП Ламеція (мінімум 90%), так і захищеного позначення походження ЗПП Alto Crotonese (принаймні 70%). Це також сприяє сортовому складу ЗПП Бруціо - географічний термін "Валле Краті" в обсязі не менше 50%, а також у згадках "Fascia Prepollinica", "Colline Joniche Presilane" та "Sibaritide", де це може бути присутній максимум на 30%.
Сорт середньої сили, що зростає, із середньою густотою листя. Плодові гілки в середньому вгору, кількість передбачуваних гілок середньо-висока, середня довжина міжвузлів - 2,4 см. Листя середньо великі, еліптично-ланцетні, світло-зеленого кольору. Суцвіття невеликі і компактні, із середньою кількістю квіток, рівним 12, скидання зав'язі коливається в межах 10-12%. Насіння мають масу 3,5 - 6 г залежно від навантаження рослин. Форма еліпсоїдальна, асиметрична, з яскраво вираженим перекриттям. Повністю дозрівши, колір епідермісу глянцево-чорний. Співвідношення кам'яної пульпи більше 5.
Каролея, як і всі стародавні сорти, складається з багатоколонової популяції з навіть суттєвими відмінностями. Сорт практично самостерильний, запилюються сорти Олівастро, Романела, Ноцеллара Мессіна та Оттобратіка. Веронізація відбувається поступово, змащування відбувається рано, вихід олії коливається від 20 до 25% залежно від часу збирання врожаю. Стійкий до холоду та корости, проте він дуже чутливий до павиного ока і до криптогам загалом; до того ж він в середньому чутливий до оливкової мухи та до молі. Деревина легко піддається атакам Zeuzera pirina та fleotribo; стійкий, з іншого боку, до Pseudomonas savastanoi та Verticillium dahliae.
Виробництва є великими і в основному призначені для виробництва олії, незважаючи на хороші характеристики продукту, як оливки столові.
Це дуже добре піддається механічному збору з використанням шейкерів. Урожайність врожаю коливається від 70 до 95%. Оптимальний період збирання врожаю варіюється від середини жовтня до цілого листопада для оливок, призначених для переробки, тоді як для столових оливок його слід передбачати.
Культивується у всіх п’яти провінціях Калабрії, але більше присутній у Катандзаро, де загальна дифузія оцінюється в порядку 50 000 гектарів.
Він відіграє майже виключно як при визначенні еталонного сорту захищеного позначення походження ЗПП Ламеція (мінімум 90%), так і захищеного позначення походження ЗПП Alto Crotonese (принаймні 70%). Це також сприяє сортовому складу ЗПП Бруціо - географічний термін "Валле Краті" в обсязі не менше 50%, а також у згадках "Fascia Prepollinica", "Colline Joniche Presilane" та "Sibaritide", де це може бути присутній максимум на 30%.
Сорт середньої сили, що зростає, із середньою густотою листя. Плодові гілки в середньому вгору, кількість передбачуваних гілок середньо-висока, середня довжина міжвузлів - 2,4 см. Листя середньо великі, еліптично-ланцетні, світло-зеленого кольору. Суцвіття невеликі і компактні, із середньою кількістю квіток, рівним 12, скидання зав'язі коливається в межах 10-12%. Насіння мають масу 3,5 - 6 г залежно від навантаження рослин. Форма еліпсоїдальна, асиметрична, з яскраво вираженим перекриттям. Повністю дозрівши, колір епідермісу глянцево-чорний. Співвідношення кам'яної пульпи більше 5.
Каролея, як і всі стародавні сорти, складається з багатоколонової популяції з навіть суттєвими відмінностями. Сорт практично самостерильний, запилюються сорти Олівастро, Романела, Ноцеллара Мессіна та Оттобратіка. Веронізація відбувається поступово, змащування відбувається рано, вихід олії коливається від 20 до 25% залежно від часу збирання врожаю. Стійкий до холоду та корости, проте він дуже чутливий до павиного ока і до криптогам загалом; до того ж він в середньому чутливий до оливкової мухи та до молі. Деревина легко піддається атакам Zeuzera pirina та fleotribo; стійкий, з іншого боку, до Pseudomonas savastanoi та Verticillium dahliae.
Виробництва є великими і в основному призначені для виробництва олії, незважаючи на хороші характеристики продукту, як оливки столові.
Це дуже добре піддається механічному збору з використанням шейкерів. Урожайність врожаю коливається від 70 до 95%. Оптимальний період збирання врожаю варіюється від середини жовтня до цілого листопада для оливок, призначених для переробки, тоді як для столових оливок його слід передбачати.
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Плодові, екзотичні та субтропічні рослини :: Субтропічні рослини :: Оливки
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі