Grossa di Cassano
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Плодові, екзотичні та субтропічні рослини :: Субтропічні рослини :: Оливки
Сторінка 1 з 1
Grossa di Cassano
Grossa di Cassano (синонім: Cassanese, Precoce di Cassano).
Дуже поширений сорт оливок в рівнині Сібарі в провінції Козенца (Cosenza) та на інших пагорбах також був впроваджений в інші калабрійські райони, він також був інтродукований в інших областях Калабрії, де він дав відмінні результати виробництва до точки дифузії близько 6/7000 га.
Сорт Grossa di Cassano характеризує найменування походження DOP Bruzio - географічний термін "Sibaritide", де він повинен бути принаймні 70%, тоді як у географічних зазначеннях "Valle Crati" та "Fascia Prepollinica" цей відсоток знижений до 20%.
Дерево сильноросле, з піднятою вгору і розширеною кроною, крона середньо-густа.
Плодові гілки мають мінливу звичку з міжвузлями середньої довжини. Листя великі, дуже широкі та еліптичні, клапоть спірально-гіпонастичний, колір інтенсивно-зелений. Суцвіття великі, рідкісні, складаються приблизно з 20 квіток, аборт зав’язі високий і коливається від 50 до 70%. Насінини мають середню масу близько 4 грамів.
Сорт самостерильний, легко запилюється Тондіною, Сантомауро та Корніолою. Верезон - ранній та концентрований, пізнє змащення досягає максимум 18% наприкінці грудня. Він дуже стійкий до основних рослинних хвороб грибкового походження, в той час як чутливий до заражень даками. Виробничі одиниці досить високі, навіть чергування обмежене. Механічний урожай врожаю високий. 90% продукції призначено для оліїфікації, решта споживається як столові оливки. Гросса ді Кассано завдяки своїй хорошій продуктивності, придатності до механічного збирання та високій стійкості до павиного ока поширюється на інші території. Негативний аспект пов'язаний з урожайністю оливки, яка є надзвичайно низькою при ранньому збиранні (максимум 10%).
Дуже поширений сорт оливок в рівнині Сібарі в провінції Козенца (Cosenza) та на інших пагорбах також був впроваджений в інші калабрійські райони, він також був інтродукований в інших областях Калабрії, де він дав відмінні результати виробництва до точки дифузії близько 6/7000 га.
Сорт Grossa di Cassano характеризує найменування походження DOP Bruzio - географічний термін "Sibaritide", де він повинен бути принаймні 70%, тоді як у географічних зазначеннях "Valle Crati" та "Fascia Prepollinica" цей відсоток знижений до 20%.
Дерево сильноросле, з піднятою вгору і розширеною кроною, крона середньо-густа.
Плодові гілки мають мінливу звичку з міжвузлями середньої довжини. Листя великі, дуже широкі та еліптичні, клапоть спірально-гіпонастичний, колір інтенсивно-зелений. Суцвіття великі, рідкісні, складаються приблизно з 20 квіток, аборт зав’язі високий і коливається від 50 до 70%. Насінини мають середню масу близько 4 грамів.
Сорт самостерильний, легко запилюється Тондіною, Сантомауро та Корніолою. Верезон - ранній та концентрований, пізнє змащення досягає максимум 18% наприкінці грудня. Він дуже стійкий до основних рослинних хвороб грибкового походження, в той час як чутливий до заражень даками. Виробничі одиниці досить високі, навіть чергування обмежене. Механічний урожай врожаю високий. 90% продукції призначено для оліїфікації, решта споживається як столові оливки. Гросса ді Кассано завдяки своїй хорошій продуктивності, придатності до механічного збирання та високій стійкості до павиного ока поширюється на інші території. Негативний аспект пов'язаний з урожайністю оливки, яка є надзвичайно низькою при ранньому збиранні (максимум 10%).
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Плодові, екзотичні та субтропічні рослини :: Субтропічні рослини :: Оливки
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі