Ласунка актинідія
Сторінка 1 з 1
Ласунка актинідія
Ласунка - (автори Н.В. Скрипченко, П.А. Мороз, М.І. Кульчицька). Свідоцтво про держреєстрацію №06220.
Сорт виведений шляхом відбору серед сіянців гібридного походження "Сентябрьская (Вереснева) x А.purpurea" у 2004 році. Отримана в Київському Національному ботанічному саду. У Реєстрі сортів рослин України з 2006 р.
Маточна рослина - потужна ліана з пагонами сірого кольору та великою кількістю хаотично розсіяних світлих сочевичок.
Листя просте, довгасте, широко-овальне, з дрібнозубчастими краями і загостреною верхівкою, округлою або слабо серцеподібною основою. Листова пластинка щільна, гладка, темно-зелена, знизу більш світліша.
Квітки п'ятипелюсткові, двостатеві функціонально жіночі, з біло-зеленими пелюстками, зібрані в основному по 3 шт. в суцвіття.
Ягоди видовжено-конічні, зеленого кольору з незначною антоціановою пігментацією і світлими поздовжніми смугами. Верхівка ягоди округла з незначними залишками маточки, основа округла без заглиблень.
М'якоть зелено-бура, ніжна, солодка. Серцевина кремова з біло-жовтими волокнами, насінні камери яскраво-червоні. Довжина плоду 32 мм, ширина 21 мм, середня маса – 8-9 г. Довжина плодоніжки до 30 мм.
Плоди дозрівають у першій половині вересня, при дозріванні не опадають, хоча дуже легко відокремлюються від плодоніжки.
Плоди містять до 17,5% сухих речовин, 8,9% цукру, 0,7% органічних кислот, 0,39 мг% каротину, 74,8-101,0% аскорбінової кислоти.
Сорт виведений шляхом відбору серед сіянців гібридного походження "Сентябрьская (Вереснева) x А.purpurea" у 2004 році. Отримана в Київському Національному ботанічному саду. У Реєстрі сортів рослин України з 2006 р.
Маточна рослина - потужна ліана з пагонами сірого кольору та великою кількістю хаотично розсіяних світлих сочевичок.
Листя просте, довгасте, широко-овальне, з дрібнозубчастими краями і загостреною верхівкою, округлою або слабо серцеподібною основою. Листова пластинка щільна, гладка, темно-зелена, знизу більш світліша.
Квітки п'ятипелюсткові, двостатеві функціонально жіночі, з біло-зеленими пелюстками, зібрані в основному по 3 шт. в суцвіття.
Ягоди видовжено-конічні, зеленого кольору з незначною антоціановою пігментацією і світлими поздовжніми смугами. Верхівка ягоди округла з незначними залишками маточки, основа округла без заглиблень.
М'якоть зелено-бура, ніжна, солодка. Серцевина кремова з біло-жовтими волокнами, насінні камери яскраво-червоні. Довжина плоду 32 мм, ширина 21 мм, середня маса – 8-9 г. Довжина плодоніжки до 30 мм.
Плоди дозрівають у першій половині вересня, при дозріванні не опадають, хоча дуже легко відокремлюються від плодоніжки.
Плоди містять до 17,5% сухих речовин, 8,9% цукру, 0,7% органічних кислот, 0,39 мг% каротину, 74,8-101,0% аскорбінової кислоти.
Yurii- Модератор
- Кількість повідомлень : 152
Дата реєстрації : 25.09.2015
Звідки : Україна
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
|
|