Xie Shan mandarin
Citrusforum :: Цитрусові :: Сорта цитрусових :: Мандарини :: Сатсума (C.unshiu)
Сторінка 1 з 1
Xie Shan mandarin
"Xie Shan" спочатку був імпортований з Інституту субтропічних культур академії Zheijiang в Китаї в 1992 році.
Доктор Фред Гміттер, Університет Флориди, який відповідав за колекцію цього сорту, повідомив "Xie Shan" «надзвичайно ранньостиглий у порівнянні з іншими китайськими сортами сацуми».
Під час каліфорнійського випробування д-р Томас Чао з Каліфорнійського університету в Ріверсайді повідомив, що "Xie Shan" розвинув високі рівні Брикса дещо раніше, ніж інші досліджувані ранні сорти сацума («Armstrong», «Miyagawa» та «Chinese S-9»). Однак високий рівень кислотності підтримував співвідношення цукру/кислоти приблизно в тому ж діапазоні, що й інші сорти.
Крім того, повідомлялося, що "Xie Shan" був повністю без насіння, легко очищався від шкірки та мав унікальний смак і аромат.
Запланований урожай у долині Сан-Хоакін був серединою вересня. Томас Чао в цитованій публікації стверджує, що " "Xie Shan" — це китайський переклад японського резюме під назвою "Wakayama". Однак посилання на резюме "Wakayama" відсутні. Wakayama (Вакаяма) є основним японським районом вирощування сацуми. Крім того, "Xie Shan" є географічною назвою в Китаї. Зараз цей сорт оцінюють Тоні Зіберт і Трейсі Кан.
Доктор Фред Гміттер, Університет Флориди, який відповідав за колекцію цього сорту, повідомив "Xie Shan" «надзвичайно ранньостиглий у порівнянні з іншими китайськими сортами сацуми».
Під час каліфорнійського випробування д-р Томас Чао з Каліфорнійського університету в Ріверсайді повідомив, що "Xie Shan" розвинув високі рівні Брикса дещо раніше, ніж інші досліджувані ранні сорти сацума («Armstrong», «Miyagawa» та «Chinese S-9»). Однак високий рівень кислотності підтримував співвідношення цукру/кислоти приблизно в тому ж діапазоні, що й інші сорти.
Крім того, повідомлялося, що "Xie Shan" був повністю без насіння, легко очищався від шкірки та мав унікальний смак і аромат.
Запланований урожай у долині Сан-Хоакін був серединою вересня. Томас Чао в цитованій публікації стверджує, що " "Xie Shan" — це китайський переклад японського резюме під назвою "Wakayama". Однак посилання на резюме "Wakayama" відсутні. Wakayama (Вакаяма) є основним японським районом вирощування сацуми. Крім того, "Xie Shan" є географічною назвою в Китаї. Зараз цей сорт оцінюють Тоні Зіберт і Трейсі Кан.
Citrusforum :: Цитрусові :: Сорта цитрусових :: Мандарини :: Сатсума (C.unshiu)
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі