Citrusforum
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

Xie Shan mandarin

Перейти донизу

Xie Shan mandarin Empty Xie Shan mandarin

Повідомлення автор Vitalii Пт Лют 19, 2021 9:26 am

"Xie Shan" спочатку був імпортований з Інституту субтропічних культур академії Zheijiang в Китаї в 1992 році.

Доктор Фред Гміттер, Університет Флориди, який відповідав за колекцію цього сорту, повідомив "Xie Shan" «надзвичайно ранньостиглий у порівнянні з іншими китайськими сортами сацуми».

Під час каліфорнійського випробування д-р Томас Чао з Каліфорнійського університету в Ріверсайді повідомив, що "Xie Shan" розвинув високі рівні Брикса дещо раніше, ніж інші досліджувані ранні сорти сацума («Armstrong», «Miyagawa» та «Chinese S-9»). Однак високий рівень кислотності підтримував співвідношення цукру/кислоти приблизно в тому ж діапазоні, що й інші сорти.
Крім того, повідомлялося, що "Xie Shan" був повністю без насіння, легко очищався від шкірки та мав унікальний смак і аромат.

Запланований урожай у долині Сан-Хоакін був серединою вересня. Томас Чао в цитованій публікації стверджує, що " "Xie Shan" — це китайський переклад японського резюме під назвою "Wakayama". Однак посилання на резюме "Wakayama" відсутні. Wakayama (Вакаяма) є основним японським районом вирощування сацуми. Крім того, "Xie Shan" є географічною назвою в Китаї. Зараз цей сорт оцінюють Тоні Зіберт і Трейсі Кан.
Xie Shan mandarin Xie_sh10 Xie Shan mandarin Xiesha10
Vitalii
Vitalii

Кількість повідомлень : 743
Дата реєстрації : 24.09.2015
Вік : 27
Звідки : Україна м.Тернопіль

https://www.facebook.com/groups/841247129892421/people/

Повернутися до початку Перейти донизу

Повернутися до початку

- Схожі теми

 
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі