Неслухівський агрус
Сторінка 1 з 1
Неслухівський агрус
"Неслухівський" - відрізняється великими ягодами, високою врожайністю, відмінним десертним смаком ягід, стійкістю, до септоріозу, красивою загальної життєздатністю, слабо пошкоджується борошнистою росою, придатний для комбайнового збирання врожаю. Дуже популярний сорт агрусу селекції Львівської філії Інституту садівництва УААН. Отриманий від схрещування в 1970 році сортів "Мліївський червоний" x "Сливовий".
Кущ сильнорослий, слабо розкидистий, з прямими, середньої товщини пагонами. Пагони однорічні бурі, не опушені. Шипи сильні, розміщені по 1-2 перпендикулярно до пагону, іноді косо вниз, темно забарвлені.
Ягоди великі, випукло овальні, темно-червоного кольору. Середня маса ягід 3,7 г, великі 6,3 г. Шкірочка середньої товщини, міцна, зі слабкою опушкою. М'якоть дуже приємного десертного смаку (4,5-5,0 бали); містить: сухих речовин 14,2%, цукор 6,8-7,0%, органічних кислот 2,2%, вітаміну С 29,0-35,0 мг на 100 г сирої маси. Зрілі ягоди можуть тривалий час утримуватися на кущах, не обсипаючи і не псуючись, не втрачаючи відмінні смакові якості.
Придатні для тривалого споживання в свіжому вигляді, заморозки, а також для різних видів технічної переробки (соки, виноматеріали, желе, джем), а недостиглі - для приготування високоякісного запашного варення.
До Державного реєстру сортів рослин внесений у 1990 році. Має значну популярність за прекрасний смак, високу врожайність, великі ягоди і невибагливість до умов вирощування.
Кущ сильнорослий, слабо розкидистий, з прямими, середньої товщини пагонами. Пагони однорічні бурі, не опушені. Шипи сильні, розміщені по 1-2 перпендикулярно до пагону, іноді косо вниз, темно забарвлені.
Ягоди великі, випукло овальні, темно-червоного кольору. Середня маса ягід 3,7 г, великі 6,3 г. Шкірочка середньої товщини, міцна, зі слабкою опушкою. М'якоть дуже приємного десертного смаку (4,5-5,0 бали); містить: сухих речовин 14,2%, цукор 6,8-7,0%, органічних кислот 2,2%, вітаміну С 29,0-35,0 мг на 100 г сирої маси. Зрілі ягоди можуть тривалий час утримуватися на кущах, не обсипаючи і не псуючись, не втрачаючи відмінні смакові якості.
Придатні для тривалого споживання в свіжому вигляді, заморозки, а також для різних видів технічної переробки (соки, виноматеріали, желе, джем), а недостиглі - для приготування високоякісного запашного варення.
До Державного реєстру сортів рослин внесений у 1990 році. Має значну популярність за прекрасний смак, високу врожайність, великі ягоди і невибагливість до умов вирощування.
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі