"Пурпурова садова" (Пурпурна) актинідія
Сторінка 1 з 1
"Пурпурова садова" (Пурпурна) актинідія
Пурпурова садова - (автори І.М. Шайтан, Р.Ф. Клеєва, А.Ф. Клименко). Свідоцтво про держреєстрацію №91.
Сорт отриманий шляхом відбору серед сіянців A.purpurea Rehder, з насіння, інтродукованого з Пекінського ботанічного саду у 1958 р. У Реєстрі сортів рослин України з 1992 р.
Це сильноросла ліана з червонувато-коричневими пагонами і хаотично розташованими світло-коричневими сочевичками.
Листя просте, видовжене, широко- овальне, з дрібнозубчастими краями і загостреною верхівкою, округлою або слабосерцеподібною основою. Листова пластинка щільна, гладка, темно-зелена, знизу світліша, черешок кремово-зелений з антоціановим забарвленням.
Квітки п'ятипелюсткові, двостатеві функціонально жіночі, пелюстки біло-зелені, поодинокі або зібрані по 3 шт на суцвіття. Квітка діаметром 24 мм з чорними тичинками та великою колбоподібною зав'язю.
Плоди подовжено-циліндричні темно-рожево-пурпурового забарвлення. Розміри плодів: довжина 34 мм, ширина 23 мм, середня маса ягоди 8,5-11,0 г. М'якоть рожева, ніжна, прісно-солодка і майже без аромату. Насіння велике, коричневе. Серцевина ягоди світліша за забарвлення м'якоті ягоди – яскраво-пурпурна. Плодоніжка тонка довжиною до 15 мм, плоди легко відокремлюються від пагонів, при дозріванні не обсипаються.
В умовах Києва плоди дозрівають у третій декаді вересня – на початку жовтня.
Плоди добре зберігаються протягом 4-6 тижнів у холодильнику. Плоди містять до 13,7% сухих речовин, 8,45% цукру, 0,6% органічних кислот, 0,84 мг каротину, 70,9-120,5 мг%. аскорбінової кислоти.
Сорт отриманий шляхом відбору серед сіянців A.purpurea Rehder, з насіння, інтродукованого з Пекінського ботанічного саду у 1958 р. У Реєстрі сортів рослин України з 1992 р.
Це сильноросла ліана з червонувато-коричневими пагонами і хаотично розташованими світло-коричневими сочевичками.
Листя просте, видовжене, широко- овальне, з дрібнозубчастими краями і загостреною верхівкою, округлою або слабосерцеподібною основою. Листова пластинка щільна, гладка, темно-зелена, знизу світліша, черешок кремово-зелений з антоціановим забарвленням.
Квітки п'ятипелюсткові, двостатеві функціонально жіночі, пелюстки біло-зелені, поодинокі або зібрані по 3 шт на суцвіття. Квітка діаметром 24 мм з чорними тичинками та великою колбоподібною зав'язю.
Плоди подовжено-циліндричні темно-рожево-пурпурового забарвлення. Розміри плодів: довжина 34 мм, ширина 23 мм, середня маса ягоди 8,5-11,0 г. М'якоть рожева, ніжна, прісно-солодка і майже без аромату. Насіння велике, коричневе. Серцевина ягоди світліша за забарвлення м'якоті ягоди – яскраво-пурпурна. Плодоніжка тонка довжиною до 15 мм, плоди легко відокремлюються від пагонів, при дозріванні не обсипаються.
В умовах Києва плоди дозрівають у третій декаді вересня – на початку жовтня.
Плоди добре зберігаються протягом 4-6 тижнів у холодильнику. Плоди містять до 13,7% сухих речовин, 8,45% цукру, 0,6% органічних кислот, 0,84 мг каротину, 70,9-120,5 мг%. аскорбінової кислоти.
Схожі теми
» Ken’s Red актинідія
» Загадкова актинідія
» "Оригінальна" актинідія
» Bingo актинідія
» "Domino" актинідія
» Загадкова актинідія
» "Оригінальна" актинідія
» Bingo актинідія
» "Domino" актинідія
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі