Софія смородина
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Ягідні рослини :: Смородина (порічка) :: Смородина чорна
Сторінка 1 з 1
Софія смородина
Софія — середньостиглий сорт інтенсивного типу смородини чорної селекції Львівського філіалу Інституту садівництва УААН. Отриманий в 1985 році від схрещування сортів "Пам'ять Вавілова" і міжвидової гібридної форми "106-37-11", як комплексного донора хворобостійкості селекціонерами Шестопал З. А. та Шестопал Г. С.
Софія відрізняється високим стабільним урожаєм, комплексною стійкістю до грибкових хвороб та відносною стійкістю проти брунькового кліща, високим вмістом вітаміну С, зимостійкістю та посухостійкістю.
Кущ сильнорослий, слаборозлогий. Пагони середні по товщині та довжині, прямі, гнучкі. Китиці середньої довжини і щільності, густо заповнюють пагони різного віку. Ягоди середньою масою 1,2 г, великі 1,7-2,5 г, округлі, чорні, блискучі.
Містить: сухі речовини — 10,4%, цукри — 6,1-7,2%, органічні кислоти — 1,5-1,7%, вітамін С — 308,0-334,8 мг на 100 г сирої маси. Шкірка середньої товщини, еластична, міцна із сухим відривом. М'якоть коричнева, густа, ніжна, приємного кисло-солодкого смаку. Ягоди дозрівають дружно, практично одночасно, довго тримаються на кущі, не осипаються. Придатні для вживання у свіжому вигляді, заморожування, а також для приготування високовітамінізованих продуктів технічної переробки (соки, желе, виноматеріали).
Софія відрізняється високим стабільним урожаєм, комплексною стійкістю до грибкових хвороб та відносною стійкістю проти брунькового кліща, високим вмістом вітаміну С, зимостійкістю та посухостійкістю.
Кущ сильнорослий, слаборозлогий. Пагони середні по товщині та довжині, прямі, гнучкі. Китиці середньої довжини і щільності, густо заповнюють пагони різного віку. Ягоди середньою масою 1,2 г, великі 1,7-2,5 г, округлі, чорні, блискучі.
Містить: сухі речовини — 10,4%, цукри — 6,1-7,2%, органічні кислоти — 1,5-1,7%, вітамін С — 308,0-334,8 мг на 100 г сирої маси. Шкірка середньої товщини, еластична, міцна із сухим відривом. М'якоть коричнева, густа, ніжна, приємного кисло-солодкого смаку. Ягоди дозрівають дружно, практично одночасно, довго тримаються на кущі, не осипаються. Придатні для вживання у свіжому вигляді, заморожування, а також для приготування високовітамінізованих продуктів технічної переробки (соки, желе, виноматеріали).
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Ягідні рослини :: Смородина (порічка) :: Смородина чорна
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі