Сухумский сверхранний (Сухумський надранній)
Citrusforum :: Цитрусові :: Сорта цитрусових :: Мандарини :: Сатсума (C.unshiu)
Сторінка 1 з 1
Сухумский сверхранний (Сухумський надранній)
Сухумський надранній. Соматичний мутант Citrus reticulata var. unshiu, відібраний в 1960 р на Сухумі дослідної станції ВІР.
Дерево: низькоросле, 1,2-1,5 м висоти, з густою і сильно листяною, розлогою кроною. Основні гілки середньої товщини, однорічні пагони короткі (9-12 см), з короткими міжвузлями, без колючок.
Листя: дрібні (8,0-9,0 × 3,0-4,5 см), овальні, черешки короткі (0,6-1,1см), крилатка вузька.
Квітки: середнього розміру (2,5-3,4 см), білі, з 5 пелюстками, тичинок 18- 19; тичинкові нитки білі, незрощені, пильники світло-кремові, пилок стерильний.
Плоди: великі, середня маса 89,5 г, округлі; вершина округла, заснування злегка витягнуте. Шкірка помаранчева, гладка, тонка, щільна, добре відділяється; м'якоть соковита, ніжна, смак солодко-кислий.
Хімічний склад м'якоті: сухої речовини - 10,30%, цукрів - 6,35%, лимонної кислоти - 0,78%, Аскорбінова кислота - 34,23 мг / 100 г, цукро-кислотний коефіцієнт - 8,1.
Особливості сорту: У плодоношення вступає на 2-й рік після посадки. Морозостійкість підвищена. Плодоношення рясне і щорічне, урожайність (162 ц / га у віці 10 років). Плоди цього сорту лежкі і транспортабельні. Перспективний для виробництва і селекції як ранньостиглий сорт.
(Каталог цитрусових культур. ВНИИЦиСК, м.Сочі, 2013)
Дерево: низькоросле, 1,2-1,5 м висоти, з густою і сильно листяною, розлогою кроною. Основні гілки середньої товщини, однорічні пагони короткі (9-12 см), з короткими міжвузлями, без колючок.
Листя: дрібні (8,0-9,0 × 3,0-4,5 см), овальні, черешки короткі (0,6-1,1см), крилатка вузька.
Квітки: середнього розміру (2,5-3,4 см), білі, з 5 пелюстками, тичинок 18- 19; тичинкові нитки білі, незрощені, пильники світло-кремові, пилок стерильний.
Плоди: великі, середня маса 89,5 г, округлі; вершина округла, заснування злегка витягнуте. Шкірка помаранчева, гладка, тонка, щільна, добре відділяється; м'якоть соковита, ніжна, смак солодко-кислий.
Хімічний склад м'якоті: сухої речовини - 10,30%, цукрів - 6,35%, лимонної кислоти - 0,78%, Аскорбінова кислота - 34,23 мг / 100 г, цукро-кислотний коефіцієнт - 8,1.
Особливості сорту: У плодоношення вступає на 2-й рік після посадки. Морозостійкість підвищена. Плодоношення рясне і щорічне, урожайність (162 ц / га у віці 10 років). Плоди цього сорту лежкі і транспортабельні. Перспективний для виробництва і селекції як ранньостиглий сорт.
(Каталог цитрусових культур. ВНИИЦиСК, м.Сочі, 2013)
Yurii- Модератор
- Кількість повідомлень : 155
Дата реєстрації : 25.09.2015
Звідки : Україна
Citrusforum :: Цитрусові :: Сорта цитрусових :: Мандарини :: Сатсума (C.unshiu)
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі