Dioscuria (Діоскурія) лимон
Citrusforum :: Цитрусові :: Сорта цитрусових :: Лимони :: Гібридні
Сторінка 1 з 1
Dioscuria (Діоскурія) лимон
Отриманий в результаті міжродової гібридизації лимона "Грузинського x P. trifoliata" в колишньому грузинському інституті субтропічного господарства, 1962р. Автори: Ф.Д. Мампорія і Ш.М. Сургаладзе. В колекції інститута з 2002р.
Дерево: висотою 3,5-4,0 м, з компактною кроною, густим листям. Пагін, темно-зеленого кольору, без антоціанового забарвлення. Колючки багато, дрібні, до 1,4 см, Листя: середні (8,2 х 4,3 см). темно-зелені, довгасто-овальної форми, з гладкою поверхнею і округло-загостреною вершиною, основання листів округле, край городчастий. Черешок тонкий, короткий.
Квітки: білі (без антоціанового забарвлення), ароматні, двостатеві, зібрані в гронах, тичинок 20-31 шт. Пиляк жовтий, пиляк фертильний.
Маточка розташована на рівні або трохи вище тичинок. Рослина ремонтантна, масове цвітіння відбувається навесні, поодинокі квітки з'являються протягом усього року.
Плоди: довгастої форми (7,3 х 6,0 см) з масою плоду 70-100г. Шкірка гладенька, блискуча, товщиною 2-4 мм, щільна, відділяється від м'якоті середньо. При повній зрілості набувають лимонно-жовте забарвлення. Плід складається із 8-10 сегментів, м'якоть ніжна соковита, ароматна, гарної якості. Насіння зустрічається рідко.
Співвідношення м'якоті і шкірки 56 : 44, вміст сухої речовини 12%, цукрів 4.2%, лимонної кислоти 5,5%, Аскорбінової кислоти 50мг/100г.
Особливості сорту: плоди гарної якості, лежкі, транспортабельні. Врожайність за попередніми даними 140-160 ц/га. По морозостійкості займає проміжне місце між мандарином і апельсином. Сорт може бути оптимальним вихідним матеріалом для селекції.
Автор фото: Татьяна Кузьмук
Дерево: висотою 3,5-4,0 м, з компактною кроною, густим листям. Пагін, темно-зеленого кольору, без антоціанового забарвлення. Колючки багато, дрібні, до 1,4 см, Листя: середні (8,2 х 4,3 см). темно-зелені, довгасто-овальної форми, з гладкою поверхнею і округло-загостреною вершиною, основання листів округле, край городчастий. Черешок тонкий, короткий.
Квітки: білі (без антоціанового забарвлення), ароматні, двостатеві, зібрані в гронах, тичинок 20-31 шт. Пиляк жовтий, пиляк фертильний.
Маточка розташована на рівні або трохи вище тичинок. Рослина ремонтантна, масове цвітіння відбувається навесні, поодинокі квітки з'являються протягом усього року.
Плоди: довгастої форми (7,3 х 6,0 см) з масою плоду 70-100г. Шкірка гладенька, блискуча, товщиною 2-4 мм, щільна, відділяється від м'якоті середньо. При повній зрілості набувають лимонно-жовте забарвлення. Плід складається із 8-10 сегментів, м'якоть ніжна соковита, ароматна, гарної якості. Насіння зустрічається рідко.
Співвідношення м'якоті і шкірки 56 : 44, вміст сухої речовини 12%, цукрів 4.2%, лимонної кислоти 5,5%, Аскорбінової кислоти 50мг/100г.
Особливості сорту: плоди гарної якості, лежкі, транспортабельні. Врожайність за попередніми даними 140-160 ц/га. По морозостійкості займає проміжне місце між мандарином і апельсином. Сорт може бути оптимальним вихідним матеріалом для селекції.
Автор фото: Татьяна Кузьмук
Citrusforum :: Цитрусові :: Сорта цитрусових :: Лимони :: Гібридні
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі