Рум'яна Зорька алича
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Плодові, екзотичні та субтропічні рослини :: Плодові та ягідні дерева :: Алича
Сторінка 1 з 1
Рум'яна Зорька алича
Відрізняється високою, регулярною врожайністю, підвищеною зимостійкістю квіткових бруньок, середньою засухо і хворобостійкістю. Великоплідний сорт аличі пізнього строку дозрівання селекції Державного Нікітського ботанічного саду. Отриманий від схрещування в 1961 році сортів "Рясна" x "Піонерка". Селекціонер К.Ф.Костіна.
Дерево середньоросле, формує округлу, розкидисту крону середньої загущеності. У плодоносіння вступає на 3-4-й рік. Плодоносить переважно на однолітньому прирості й 1-2-літніх обростаючих гілочках і прутиках, швидко нарощуючи товарну врожайність, має потребу в нормуючій надлишкове навантаження обрізці. Плоди великі (40-70 г), овальні або опукло-овальні. Шкірочка міцна, середньої товщини, оранжево-жовта з малиновим розмитим рум'янцем на більшій частині плода й слабким восковим нальотом. М'якоть яскраво-жовта, густа, ніжно волокниста, щільна, соковита, ароматна, відмінного кислувато-солодкого смаку (4,25-4,5 бали).
У плодах міститься: сухих речовин - 15,5-15,8%, цукрів - 9,5-9,7%, органічних кислот - 2,6-2,7%, вітаміну С - 6-6,3 мг, лейкоантоцианів - 118-125,3 мг на 100 г сирої маси. Кісточка маленька, овальна, із загостреною вершиною й коротко відтягнутою підставою, від м'якоті відокремлюється задовільно. Дозрівають плоди в умовах Криму наприкінці липня — початку серпня, транспортабельні, лежкі. Використання універсальне — споживаються у свіжому виді й для готування варення, джемів, соків, компотів. Сорт проходить держсортовипробування, перспективний для промислового й особливо присадибного садівництва в степовій зоні України. Уже досить популярний.
Дерево середньоросле, формує округлу, розкидисту крону середньої загущеності. У плодоносіння вступає на 3-4-й рік. Плодоносить переважно на однолітньому прирості й 1-2-літніх обростаючих гілочках і прутиках, швидко нарощуючи товарну врожайність, має потребу в нормуючій надлишкове навантаження обрізці. Плоди великі (40-70 г), овальні або опукло-овальні. Шкірочка міцна, середньої товщини, оранжево-жовта з малиновим розмитим рум'янцем на більшій частині плода й слабким восковим нальотом. М'якоть яскраво-жовта, густа, ніжно волокниста, щільна, соковита, ароматна, відмінного кислувато-солодкого смаку (4,25-4,5 бали).
У плодах міститься: сухих речовин - 15,5-15,8%, цукрів - 9,5-9,7%, органічних кислот - 2,6-2,7%, вітаміну С - 6-6,3 мг, лейкоантоцианів - 118-125,3 мг на 100 г сирої маси. Кісточка маленька, овальна, із загостреною вершиною й коротко відтягнутою підставою, від м'якоті відокремлюється задовільно. Дозрівають плоди в умовах Криму наприкінці липня — початку серпня, транспортабельні, лежкі. Використання універсальне — споживаються у свіжому виді й для готування варення, джемів, соків, компотів. Сорт проходить держсортовипробування, перспективний для промислового й особливо присадибного садівництва в степовій зоні України. Уже досить популярний.
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Плодові, екзотичні та субтропічні рослини :: Плодові та ягідні дерева :: Алича
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі