"Philippine Red" лайм
Citrusforum :: Цитрусові :: Сорта цитрусових :: Лайми
Сторінка 1 з 1
"Philippine Red" лайм
Рослина класифікується як декоративний сорт C. Limonia (лайм Rangpur), від якого вона відрізняється меншими плодами та набагато кущистою звичкою. У нього досить маленькі, злегка зубчасті листки, колючки маленькі, плоди кулясті з терпким, різким смаком. Багато квітів мають бутони фіолетового кольору. Це ідеальна декоративна рослина.
Synonims: Australian Red, Bishop Red, de Canton, Norneo, Phillipine Red, Santa Barbara, Sharbati, Surk, Syl, Sylhet
Synonims: Australian Red, Bishop Red, de Canton, Norneo, Phillipine Red, Santa Barbara, Sharbati, Surk, Syl, Sylhet
Re: "Philippine Red" лайм
Lime Rangpur
Історія: загальні назви цього фрукта включають Rangpur в Індії, Canton лимон у Південному Китаї, лимон Hime в Японії, лимон Cravo в Бразилії, Японський цитрон в Java, лайм Rangpur або мандарин-лайм у Сполучених Штатах. Інші індійські назви включають Sylhet лайм, surkh nimboo, sharbati і marmalade лайм.
Назва лайм, що використовується у зв'язку з цим фруктом, вводить в оману, і його слід уникати, оскільки єдина схожість між ним і справжнім лаймом полягає в тому, що обидва мають невеликі квітки, і оскільки вони обидва мають високу кислотність, можуть використовуватися як заміна комерційного лайма.
Рангпур майже напевно має індійське походження. Він був завезений у Флориду наприкінці дев’ятнадцятого століття братами Reasoner з Oneco, які отримали насіння з північно-західної Індії. У Сполучених Штатах Рангпур використовується як декоративна або горщикова рослина, але за межами Сполучених Штатів він використовується в основному як підщепа.
Опис із The Citrus Industry, том 1: Плід від маленького до середнього розміру, різної форми, але переважно вдавленої кулястої до круглої або широко назад-яйцевидної; іноді з борознистим коміром або низькою шиєю; часто з коротким соском, частково або повністю оточеним неглибокою борозною. Колір шкірки від жовтуватого до червонувато-оранжевого; тонкий і помірно пухкий, з дрібнозернистою поверхнею, гладкою або злегка шорсткою. Сегменти з 8 по 10, слабо прилягають, вісь велика і порожниста в зрілості. М'якоть оранжевого кольору, ніжна, соковита і сильно кисла. Насіння досить численне, дрібне, високополіембріональне, зі світло-зеленими сім'ядолі. Плоди довго тримаються на дереві.
Дерево, як правило, сильноросле і врожайне, середнього розміру, розлоге і поникле, з тонкими гілочками, порівняно невеликими і невеликими колючками, листя темяно-зелене і схоже на мандарин, а новий пагін злегка фіолетовий. Квітки дрібні, схожі на мандарин, бутони і пелюстки насичено фіолетового відтінку. Стійкий до холоду.
Наведений вище опис Рангпура є узагальненим. Було відібрано й названо кілька клонових різновидів цього фрукта, схожого на мандарин, і існує порівняно широка варіація характерів фруктів щодо форми, кольору, гладкості та прилягання шкірки, а також кислотності та смаку.
Synonims: Australian Red, Bishop Red, de Canton, Norneo, Phillipine Red, Santa Barbara, Sharbati, Surk, Syl, Sylhet
Джерело:https://citrusvariety.ucr.edu/citrus/rangpur.html
https://idtools.org/id/citrus/citrusid/factsheet.php?name=Rangpur
Історія: загальні назви цього фрукта включають Rangpur в Індії, Canton лимон у Південному Китаї, лимон Hime в Японії, лимон Cravo в Бразилії, Японський цитрон в Java, лайм Rangpur або мандарин-лайм у Сполучених Штатах. Інші індійські назви включають Sylhet лайм, surkh nimboo, sharbati і marmalade лайм.
Назва лайм, що використовується у зв'язку з цим фруктом, вводить в оману, і його слід уникати, оскільки єдина схожість між ним і справжнім лаймом полягає в тому, що обидва мають невеликі квітки, і оскільки вони обидва мають високу кислотність, можуть використовуватися як заміна комерційного лайма.
Рангпур майже напевно має індійське походження. Він був завезений у Флориду наприкінці дев’ятнадцятого століття братами Reasoner з Oneco, які отримали насіння з північно-західної Індії. У Сполучених Штатах Рангпур використовується як декоративна або горщикова рослина, але за межами Сполучених Штатів він використовується в основному як підщепа.
Опис із The Citrus Industry, том 1: Плід від маленького до середнього розміру, різної форми, але переважно вдавленої кулястої до круглої або широко назад-яйцевидної; іноді з борознистим коміром або низькою шиєю; часто з коротким соском, частково або повністю оточеним неглибокою борозною. Колір шкірки від жовтуватого до червонувато-оранжевого; тонкий і помірно пухкий, з дрібнозернистою поверхнею, гладкою або злегка шорсткою. Сегменти з 8 по 10, слабо прилягають, вісь велика і порожниста в зрілості. М'якоть оранжевого кольору, ніжна, соковита і сильно кисла. Насіння досить численне, дрібне, високополіембріональне, зі світло-зеленими сім'ядолі. Плоди довго тримаються на дереві.
Дерево, як правило, сильноросле і врожайне, середнього розміру, розлоге і поникле, з тонкими гілочками, порівняно невеликими і невеликими колючками, листя темяно-зелене і схоже на мандарин, а новий пагін злегка фіолетовий. Квітки дрібні, схожі на мандарин, бутони і пелюстки насичено фіолетового відтінку. Стійкий до холоду.
Наведений вище опис Рангпура є узагальненим. Було відібрано й названо кілька клонових різновидів цього фрукта, схожого на мандарин, і існує порівняно широка варіація характерів фруктів щодо форми, кольору, гладкості та прилягання шкірки, а також кислотності та смаку.
Synonims: Australian Red, Bishop Red, de Canton, Norneo, Phillipine Red, Santa Barbara, Sharbati, Surk, Syl, Sylhet
Джерело:https://citrusvariety.ucr.edu/citrus/rangpur.html
https://idtools.org/id/citrus/citrusid/factsheet.php?name=Rangpur
Схожі теми
» Палестинський (Індійський) лайм
» Кафрский лайм
» Marrakech лайм
» Rangpur (Рангпур) лайм
» Mexican (мексиканський) лайм
» Кафрский лайм
» Marrakech лайм
» Rangpur (Рангпур) лайм
» Mexican (мексиканський) лайм
Citrusforum :: Цитрусові :: Сорта цитрусових :: Лайми
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі