Citrusforum
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

Англійський жовтий (Английский желтый) аґрус

Перейти донизу

Англійський жовтий (Английский желтый) аґрус Empty Англійський жовтий (Английский желтый) аґрус

Повідомлення автор Vitalii Чт Бер 18, 2021 11:32 am

До переваг сорту відносяться висока щорічна врожайність, гарні ягоди, слабо пошкоджуючі сферотекою. Урожай дозріває в кінці липня. Бурштинові плоди мають чудовий солодкий смак, який не погіршується навіть після тривалого перебування ягід на кущах. Однак під час тривалих дощів можливе розтріскування шкірки. При високому рівні агротехніки з куща можна зібрати до 14-15 кг ягід.

У технічній зрілості їх збирають за один прийом, так як дозрівання досить дружне, збір краще здійснювати в два прийоми. Англійська жовтий відноситься до десертних сортів, але цілком підходить і для технічної переробки. Не слід заморожувати ягоди, так як після відтавання їх смакові якості різко погіршуються.

Однак цей сорт подобається не всім по тій причині, що в даний час він не завжди зустрічається в чистому вигляді, так як змішується з іншими, малоцінними сортами.

Кущ у Англійського жовтого піднятий над землею, що полегшує збір ягід і догляд за гілками і ґрунтом під кущем. Листя темно-зелені, восени буро-фіолетові. Ягоди мають масу від 4 до 8 г, шкірка опушена, непрозора. Шипи поодинокі.
До недоліків цього сорту слід віднести його слабку стійкість до сферотеки і розтріскування ягід в сиру погоду.
Англійський жовтий (Английский желтый) аґрус Angl_g10
Vitalii
Vitalii

Кількість повідомлень : 743
Дата реєстрації : 24.09.2015
Вік : 27
Звідки : Україна м.Тернопіль

https://www.facebook.com/groups/841247129892421/people/

Повернутися до початку Перейти донизу

Повернутися до початку

- Схожі теми

 
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі