Василько (Vasyl'ko) агрус
Сторінка 1 з 1
Василько (Vasyl'ko) агрус
Ранньостиглий сорт. Отриманий шляхом схрещування сортів Фінік та НАУ 1 у 1995 році.
Виділяється високою стабільною врожайністю, стійкістю проти біотичних і абіотичних факторів при вирощуванні в умовах Лісостепу України, доброю загальною життєздатністю.
Кущі середньорослі, схильні до загущення через велику кількість прямостоячих середньошипуватих пагонів, при надмірній врожайності пагони можуть нахилятись.
Ягоди масою 2,9 - 3,3 г (крупніші - до 5 г), округло - овальні, світло-зелені, без опушення, високотранспортабельні. Шкірочка середньої товщини, щільна, еластична, з добре помітними підшкірковими жилками. М'якоть зеленуватого кольору, приємного кисло - солодкого смаку (4,0 бали). Містить,%: сухих речовин - 12,0, цукрів - 5,3, органічних кислот - 2,4, вітаміну С — 36,0 - 40,3 мг на 100 г сирої маси. Придатні ягоди для споживання свіжими, заморожування, технічної переробки.
Сорт проходить станційне вивчення, де виявляє високу господарську цінність. У 2004 році передається в Український інститут експертизи сортів для державного сортовивчення.
Виділяється високою стабільною врожайністю, стійкістю проти біотичних і абіотичних факторів при вирощуванні в умовах Лісостепу України, доброю загальною життєздатністю.
Кущі середньорослі, схильні до загущення через велику кількість прямостоячих середньошипуватих пагонів, при надмірній врожайності пагони можуть нахилятись.
Ягоди масою 2,9 - 3,3 г (крупніші - до 5 г), округло - овальні, світло-зелені, без опушення, високотранспортабельні. Шкірочка середньої товщини, щільна, еластична, з добре помітними підшкірковими жилками. М'якоть зеленуватого кольору, приємного кисло - солодкого смаку (4,0 бали). Містить,%: сухих речовин - 12,0, цукрів - 5,3, органічних кислот - 2,4, вітаміну С — 36,0 - 40,3 мг на 100 г сирої маси. Придатні ягоди для споживання свіжими, заморожування, технічної переробки.
Сорт проходить станційне вивчення, де виявляє високу господарську цінність. У 2004 році передається в Український інститут експертизи сортів для державного сортовивчення.
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі