Каменяр агрус
Сторінка 1 з 1
Каменяр агрус
Сорт середнього строку достигання. Відрізняється рясною врожайністю, крупноплідністю, високим вмістом біоактивних речовин, комплексною стійкістю до американської борошнистої роси, септоріозу.
Придатний до комбайнового збирання врожаю.
Агрус 'Каменяр' - це селекція Львівської філії Інституту садівництва УААН. Отриманий від схрещування в 1970 році сортів 'Мліївський червоний і Сливовий'. Селекціонери К.Н.Копань, В.П.Копань, З.А.Шестопал.
Кущ сильнорослий, слаборозкидистий, із прямими, середньої товщини пагонами. Шипи одиночні й подвійні, розміщені по всій довжині пагона перпендикулярно. Ягоди опукло-овальні, темно-червоні, середньою масою 3,5 г, великі 6,3 г. Шкірочка середньої товщини, без опушення.
М'якоть зеленувато-коричнева, приємного кисло-солодкого смаку (4,25 бали); містить: цукрів 5,0-6,0%, органічних кислот 2,6%, вітаміну С 33,0-45,0 мг/100 г сирої маси.
Дозрілі ягоди довго втримуються на кущах, не обсипаючись і не в'янучи. Придатні для споживання у свіжому виді, для заморозки, а також для різних видів техпереробки: у період початкового дозрівання — для готування високоякісного варення, зрілі ягоди — на вино, соки, желе, повидло.
З 1994 року сорт Каменяр уведений до Реєстру сортів рослин України по Лісостепу й Поліссю. Має значну популярність як комплексно-стійкий до хвороб сорт універсального використання.
Дуже добре виглядає в штамбовій культурі, при якій ягоди істотно крупніші. Добре розмножується здеревілими черешками.
Придатний до комбайнового збирання врожаю.
Агрус 'Каменяр' - це селекція Львівської філії Інституту садівництва УААН. Отриманий від схрещування в 1970 році сортів 'Мліївський червоний і Сливовий'. Селекціонери К.Н.Копань, В.П.Копань, З.А.Шестопал.
Кущ сильнорослий, слаборозкидистий, із прямими, середньої товщини пагонами. Шипи одиночні й подвійні, розміщені по всій довжині пагона перпендикулярно. Ягоди опукло-овальні, темно-червоні, середньою масою 3,5 г, великі 6,3 г. Шкірочка середньої товщини, без опушення.
М'якоть зеленувато-коричнева, приємного кисло-солодкого смаку (4,25 бали); містить: цукрів 5,0-6,0%, органічних кислот 2,6%, вітаміну С 33,0-45,0 мг/100 г сирої маси.
Дозрілі ягоди довго втримуються на кущах, не обсипаючись і не в'янучи. Придатні для споживання у свіжому виді, для заморозки, а також для різних видів техпереробки: у період початкового дозрівання — для готування високоякісного варення, зрілі ягоди — на вино, соки, желе, повидло.
З 1994 року сорт Каменяр уведений до Реєстру сортів рослин України по Лісостепу й Поліссю. Має значну популярність як комплексно-стійкий до хвороб сорт універсального використання.
Дуже добре виглядає в штамбовій культурі, при якій ягоди істотно крупніші. Добре розмножується здеревілими черешками.
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі