Chaunsa (Chausa) манго
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Плодові, екзотичні та субтропічні рослини :: Тропічні рослини / Екзоти :: Манго
Сторінка 1 з 1
Chaunsa (Chausa) манго
'Chaunsa', також відомий як 'Chausa', - названий сорт манго з Південної Азії. Вирощується переважно в Пакистані та деяких районах Індії, обидві країни експортують значну кількість фруктів.
Цей сорт манго спочатку був популярний Шер-Шах-Сурі на всьому Індійському субконтиненті. Вшановуючи свою перемогу над Хумаюном у Чаусі в Біхарі, він дав своєму улюбленому манго ім'я 'Chaunsa'. Сьогодні Рахім Яр Хан і Мултан в пакистанському Пенджабі є центрами вирощування та експорту chaunsa. Окрім Chaunsa, він також відомий як Газіпурія Аам (Ghazipur District), оскільки протягом перших днів манго його також широко вирощували в районі Газіпур. Сім'я, яка заснувала місто Чауса, була нащадками сім'ї з району Гахмар і Бара Газіпур . Був один Кам Дев, який вперше посадив дерево Чауса в місті Чауса. Коли Шер-Шах Сурі переміг Хумаюна, молодшого брата Кам Дева звали як Дхам Дев (друг Шер-Шаха ) і дав манго зі своєї ферми манго Шер-Шаху Сурі. Шер Шах Сурі дуже сподобався і назвав його Chaunsa як назву місця.
Плід має золотисто-жовтий колір, коли він м’який, майже безволокнистий, має ароматний, приємний, солодкий смак. Загальнодоступні сорти в Пакистані зеленувато-жовті. Унікальний смак та насиченість його смаку робить його улюбленим у всьому світі. Деякі вважають його найкращим манго за своїм насиченим ароматом, солодким смаком, соковитою м’якоттю та високою харчовою цінністю. У Chauns вміст вітаміну С вищий, ніж у інших сортів манго.
Сезон Chaunsa в Індії та Пакистані зазвичай починається на початку червня і закінчується на третьому тижні серпня. Він інтенсивно експортується на Близький Схід, Європу, Канаду, а останнім часом і в США. До його появи в США деякі американські шанувальники подорожували до Канади, щоб легально придбати манго. Існує три відомих типи манго з шаунси (Chaunsa): медова шаунса, солодка шаунса та біла шаунса. Біла шаунса вважається найкращою для експорту через довший термін зберігання.
Цей сорт манго спочатку був популярний Шер-Шах-Сурі на всьому Індійському субконтиненті. Вшановуючи свою перемогу над Хумаюном у Чаусі в Біхарі, він дав своєму улюбленому манго ім'я 'Chaunsa'. Сьогодні Рахім Яр Хан і Мултан в пакистанському Пенджабі є центрами вирощування та експорту chaunsa. Окрім Chaunsa, він також відомий як Газіпурія Аам (Ghazipur District), оскільки протягом перших днів манго його також широко вирощували в районі Газіпур. Сім'я, яка заснувала місто Чауса, була нащадками сім'ї з району Гахмар і Бара Газіпур . Був один Кам Дев, який вперше посадив дерево Чауса в місті Чауса. Коли Шер-Шах Сурі переміг Хумаюна, молодшого брата Кам Дева звали як Дхам Дев (друг Шер-Шаха ) і дав манго зі своєї ферми манго Шер-Шаху Сурі. Шер Шах Сурі дуже сподобався і назвав його Chaunsa як назву місця.
Плід має золотисто-жовтий колір, коли він м’який, майже безволокнистий, має ароматний, приємний, солодкий смак. Загальнодоступні сорти в Пакистані зеленувато-жовті. Унікальний смак та насиченість його смаку робить його улюбленим у всьому світі. Деякі вважають його найкращим манго за своїм насиченим ароматом, солодким смаком, соковитою м’якоттю та високою харчовою цінністю. У Chauns вміст вітаміну С вищий, ніж у інших сортів манго.
Сезон Chaunsa в Індії та Пакистані зазвичай починається на початку червня і закінчується на третьому тижні серпня. Він інтенсивно експортується на Близький Схід, Європу, Канаду, а останнім часом і в США. До його появи в США деякі американські шанувальники подорожували до Канади, щоб легально придбати манго. Існує три відомих типи манго з шаунси (Chaunsa): медова шаунса, солодка шаунса та біла шаунса. Біла шаунса вважається найкращою для експорту через довший термін зберігання.
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Плодові, екзотичні та субтропічні рослини :: Тропічні рослини / Екзоти :: Манго
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі