Ноябрська груша
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Плодові, екзотичні та субтропічні рослини :: Плодові та ягідні дерева :: Груша
Сторінка 1 з 1
Ноябрська груша
Груша Ноябрська - пізньо-осінній сорт, зимова груша. Зніма стиглість настає наприкінці жовтня початку листопаду. Користується особливою популярністю в Європі, завдяки чудовим властивостям тривалого зберігання. Збирають плоди в першій половині жовтня. До вживання плоди придатні на початку грудня. Але особливий смак груші набувають до Новорічних свят.
Плоди яйцевидно-грушоподібної форми, великого розміру, середньою масою 200-400 г, але деякі можуть досягати особливо великого розміру до 700 г. Шкірочка в жовтні світло-зелена, під час дозрівання набуває блідо-жовтий колір, з легким рожевим рум'янцем. Плоди володіють високими смаковими якостями, завдяки ніжній, соковитій, ароматній, злегка маслянистій м'якоті. Смак - освіжаючий, кисло-солодкий. Дегустаційна оцінка - 4,8 бала. Груша Ноябрська - найсмачніша груша серед усіх зимових сортів. Навіть після тривалого зберігання і транспортування не втрачає смакових якостей. У звичайних умовах плоди зберігаються до січня, в холодильних установках - до квітня. Плоди груші містять до 16% цукрів, близько 3,5% пектину, клітковину, білки, яблучну і лимонну кислоти, вітаміни, ферменти, мінеральні солі, мікроелементи. Плоди використовують для вживання в свіжому вигляді, з них варять варення, повидло, кисіль, мармелад. Їх сушать і варять компоти.
Дерево груші середньо-росле, висотою близько 3,5м , з широкою пірамідальною - розкидистою кроною. В пору плодоношення вступає з 3-5-річного віку, плодоносить щорічно і щедро, інтенсивно закладає плодові бруньки на однорічному прирості. Плоди видовжено-грушоподібні, одномірні, вагою 230-240г, великі 280-320г, а іноді досягають 700г. Шкірка тонка, міцна, блискуча, жирна на дотик, в період знімальної стиглості світло-зелена, інколи з легким рум’янцем, під час дозрівання золотисто-жовта. М’якуш дуже соковитий, маслянистий, без грануляцій, дуже приємного кислувато-солодкого смаку, з легким мускатним ароматом. Знімальна стиглість плодів наступає в другій половині жовтня, споживча через 2-3 неділі після збору врожаю. Плоди прекрасно зберігаються в холодильнику, не втрачаючи маслянистості та відмінного смаку до січня-лютого. Сорт майже не вражається паршею, зимостійкість середня.
Плодоносити починає на 3-5 рік після посадки. Рясно плодоносить щорічно. На 7-12 рік дає 35-45 кг плодів з дерева. Дерево довговічне 25-50 років. До грунтів груша невимоглива, але краще росте на родючих, добре дренованих грунтах. Застою вологи і близького стояння грунтових вод не виносить. Сорт має підвищену морозостійкість і практично не уражується паршею і бактеріальним опіком листя.
Плоди яйцевидно-грушоподібної форми, великого розміру, середньою масою 200-400 г, але деякі можуть досягати особливо великого розміру до 700 г. Шкірочка в жовтні світло-зелена, під час дозрівання набуває блідо-жовтий колір, з легким рожевим рум'янцем. Плоди володіють високими смаковими якостями, завдяки ніжній, соковитій, ароматній, злегка маслянистій м'якоті. Смак - освіжаючий, кисло-солодкий. Дегустаційна оцінка - 4,8 бала. Груша Ноябрська - найсмачніша груша серед усіх зимових сортів. Навіть після тривалого зберігання і транспортування не втрачає смакових якостей. У звичайних умовах плоди зберігаються до січня, в холодильних установках - до квітня. Плоди груші містять до 16% цукрів, близько 3,5% пектину, клітковину, білки, яблучну і лимонну кислоти, вітаміни, ферменти, мінеральні солі, мікроелементи. Плоди використовують для вживання в свіжому вигляді, з них варять варення, повидло, кисіль, мармелад. Їх сушать і варять компоти.
Дерево груші середньо-росле, висотою близько 3,5м , з широкою пірамідальною - розкидистою кроною. В пору плодоношення вступає з 3-5-річного віку, плодоносить щорічно і щедро, інтенсивно закладає плодові бруньки на однорічному прирості. Плоди видовжено-грушоподібні, одномірні, вагою 230-240г, великі 280-320г, а іноді досягають 700г. Шкірка тонка, міцна, блискуча, жирна на дотик, в період знімальної стиглості світло-зелена, інколи з легким рум’янцем, під час дозрівання золотисто-жовта. М’якуш дуже соковитий, маслянистий, без грануляцій, дуже приємного кислувато-солодкого смаку, з легким мускатним ароматом. Знімальна стиглість плодів наступає в другій половині жовтня, споживча через 2-3 неділі після збору врожаю. Плоди прекрасно зберігаються в холодильнику, не втрачаючи маслянистості та відмінного смаку до січня-лютого. Сорт майже не вражається паршею, зимостійкість середня.
Плодоносити починає на 3-5 рік після посадки. Рясно плодоносить щорічно. На 7-12 рік дає 35-45 кг плодів з дерева. Дерево довговічне 25-50 років. До грунтів груша невимоглива, але краще росте на родючих, добре дренованих грунтах. Застою вологи і близького стояння грунтових вод не виносить. Сорт має підвищену морозостійкість і практично не уражується паршею і бактеріальним опіком листя.
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Плодові, екзотичні та субтропічні рослини :: Плодові та ягідні дерева :: Груша
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі