Перлина саду
Сторінка 1 з 1
Перлина саду
Перлина саду - (автори Н.В. Скрипченко, Р.Ф. Клєєва, П.А. Мороз).
Сорт отримано шляхом відбору серед сіянців гібридного походження (сорт Пурпурова садова х A.arguta) у 1996 р. У Реєстрі сортів рослин України з 2001 р. Свідоцтво про держреєстрацію №1337.
Це потужна сильноросла дерев'яна ліана з пагонами сірого кольору та великою кількістю світлих хаотично розсіяних сочевичок.
Листя просте, черешкове, довгасте, широко-овальне, з дрібнозубчастими краями і загостреною верхівкою, округлою або слабосерцеподібною основою. Листова пластинка щільна, гладка, темно-зелена, знизу світліша, черешок кремовий довжиною 50-70см.
Квітки п'ятипелюсткові, двостатеві функціонально жіночі, з біло-зеленими пелюстками, поодинокі або зібрані в суцвіття по 2, 3,5 та 7 шт.
Плоди темно-зелені, оовально-яйцеподібні довжиною – 24,9 мм, шириною 19,5 мм. Основа округлена з незначним лійкоподібним заглибленням, верхівка округла з коротким носиком і сухими залишками маточок квітки. Шкірка гладка, тонка, прозора, з візуалізуючими смужками насіннєвих камер.
М'якоть ніжна, соковита з ледь помітним пурпуровим відтінком, серцевина кремово-зелена. Смак плодів солодко-кислий із яблучним ароматом. Середня маса ягоди 5-7 г, плодоніжка завдовжки 20 мм.
Сорт відрізняється надраннім терміном дозрівання плодів, що припадає на останню декаду серпня. Плоди легко відокремлюються від плодоніжки, а при повному дозріванні частково обсипаються.
Плоди містять до 16,8% сухих речовин, 9,6% цукру, 0,56% органічних кислот, 0,4 мг% каротину, 60,8-75,5 мг% аскорбінової кислоти.
Сорт отримано шляхом відбору серед сіянців гібридного походження (сорт Пурпурова садова х A.arguta) у 1996 р. У Реєстрі сортів рослин України з 2001 р. Свідоцтво про держреєстрацію №1337.
Це потужна сильноросла дерев'яна ліана з пагонами сірого кольору та великою кількістю світлих хаотично розсіяних сочевичок.
Листя просте, черешкове, довгасте, широко-овальне, з дрібнозубчастими краями і загостреною верхівкою, округлою або слабосерцеподібною основою. Листова пластинка щільна, гладка, темно-зелена, знизу світліша, черешок кремовий довжиною 50-70см.
Квітки п'ятипелюсткові, двостатеві функціонально жіночі, з біло-зеленими пелюстками, поодинокі або зібрані в суцвіття по 2, 3,5 та 7 шт.
Плоди темно-зелені, оовально-яйцеподібні довжиною – 24,9 мм, шириною 19,5 мм. Основа округлена з незначним лійкоподібним заглибленням, верхівка округла з коротким носиком і сухими залишками маточок квітки. Шкірка гладка, тонка, прозора, з візуалізуючими смужками насіннєвих камер.
М'якоть ніжна, соковита з ледь помітним пурпуровим відтінком, серцевина кремово-зелена. Смак плодів солодко-кислий із яблучним ароматом. Середня маса ягоди 5-7 г, плодоніжка завдовжки 20 мм.
Сорт відрізняється надраннім терміном дозрівання плодів, що припадає на останню декаду серпня. Плоди легко відокремлюються від плодоніжки, а при повному дозріванні частково обсипаються.
Плоди містять до 16,8% сухих речовин, 9,6% цукру, 0,56% органічних кислот, 0,4 мг% каротину, 60,8-75,5 мг% аскорбінової кислоти.
Yurii- Модератор
- Кількість повідомлень : 155
Дата реєстрації : 25.09.2015
Звідки : Україна
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі