Ювілейна Копаня смородина
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Ягідні рослини :: Смородина (порічка) :: Смородина чорна
Сторінка 1 з 1
Ювілейна Копаня смородина
Сорт виведений селекціонерами К.Копань і В. Копань в Інституті садівництва Української академії аграрних наук в 1983 році (до Реєстру сортів смородини внесений в 2001 році). Отриманий в результаті гібридизації двох сортів смородини: Новина Прикарпаття і С-106. Характеризується високою зимостійкістю і посухостійкістю, комплексної олігогенів стійкістю до хвороб плодових кущів і шкідників (стійкість до попелиці середня).
Сорт відрізняється високою стабільністю врожайності і екологічною пластичністю, комплексною стійкістю до найбільш шкідливих грибкових хвороб.
Ягоди великі, одномірні, середньою масою 1,7-1,9 г, великі - 3,0-3,5 г, округлі, чорні; дозрівають дружно, які дозріли не обсипаються.
За результатами тестування в Польщі (Скерневіце) і Нідерландах (Рандвейк) Ювілейна Копаня - кращий сорт української селекції серед випробовуваних.
Переваги сорту: стабільна і висока врожайність (в середньому 6 кілограмів ягід з 1 куща), високі показники транспортабельності, високі смакові якості ягід (дегустаційна оцінка 4,5 бала при 5-ти бальною шкалою), морозостійкість і посухостійкість, самоплодностью, сорт підходить для проведення механічного збору врожаю, сорт підходить для інтенсивного вирощування, при дозріванні ягоди з куща не обсипаються, відрив від плодоніжки сухий.
Дорослий кущ смородини Ювілейна Копаня високий, напіврозлогий, висотою 1,5 - 1,7 метра з прямими, міцними пагонами, які не ламаються навіть при дуже високому врожаю. Кисті у сорту середнього розміру, густо розташовані, по 2 - 4 штуки на рубець, на одній кисті зав'язується 5 - 7 ягід. Рекомендується висаджувати з інтервалом не менше 0,8 - 1,2 метра між кущами і 2,0 метра між рядами.
Ягоди середнього розміру, а саме 1,7 - 3,5 грамів. Смак кисло-солодкий, високо оцінений дегустаторами в 4,5 бала при 5-ти бальною шкалою. Ягоди овально-округлої форми, одномірні, чорного кольору. Шкірочка ягід еластична і міцна, відрив від плодоніжки сухий. М'якоть соковита, дуже ароматна, густої консистенції, бурого кольору.
Термін дозрівання: початок - середина липня в залежності від кліматичних умов, дозрівання ягід одночасне.
В середньому ягоди цього сорту смородини зберігаються в холодильнику до 1 тижня. Використовуються для споживання в свіжому вигляді, а також підходять для технологічної переробки, для заморожування, перетирання з цукром, виготовлення наливок, вина.
До недоліків можна віднести тільки те, що пагони під вагою великого урожаю завалюються, кущ напіврозлогий.
Сорт відрізняється високою стабільністю врожайності і екологічною пластичністю, комплексною стійкістю до найбільш шкідливих грибкових хвороб.
Ягоди великі, одномірні, середньою масою 1,7-1,9 г, великі - 3,0-3,5 г, округлі, чорні; дозрівають дружно, які дозріли не обсипаються.
За результатами тестування в Польщі (Скерневіце) і Нідерландах (Рандвейк) Ювілейна Копаня - кращий сорт української селекції серед випробовуваних.
Переваги сорту: стабільна і висока врожайність (в середньому 6 кілограмів ягід з 1 куща), високі показники транспортабельності, високі смакові якості ягід (дегустаційна оцінка 4,5 бала при 5-ти бальною шкалою), морозостійкість і посухостійкість, самоплодностью, сорт підходить для проведення механічного збору врожаю, сорт підходить для інтенсивного вирощування, при дозріванні ягоди з куща не обсипаються, відрив від плодоніжки сухий.
Дорослий кущ смородини Ювілейна Копаня високий, напіврозлогий, висотою 1,5 - 1,7 метра з прямими, міцними пагонами, які не ламаються навіть при дуже високому врожаю. Кисті у сорту середнього розміру, густо розташовані, по 2 - 4 штуки на рубець, на одній кисті зав'язується 5 - 7 ягід. Рекомендується висаджувати з інтервалом не менше 0,8 - 1,2 метра між кущами і 2,0 метра між рядами.
Ягоди середнього розміру, а саме 1,7 - 3,5 грамів. Смак кисло-солодкий, високо оцінений дегустаторами в 4,5 бала при 5-ти бальною шкалою. Ягоди овально-округлої форми, одномірні, чорного кольору. Шкірочка ягід еластична і міцна, відрив від плодоніжки сухий. М'якоть соковита, дуже ароматна, густої консистенції, бурого кольору.
Термін дозрівання: початок - середина липня в залежності від кліматичних умов, дозрівання ягід одночасне.
В середньому ягоди цього сорту смородини зберігаються в холодильнику до 1 тижня. Використовуються для споживання в свіжому вигляді, а також підходять для технологічної переробки, для заморожування, перетирання з цукром, виготовлення наливок, вина.
До недоліків можна віднести тільки те, що пагони під вагою великого урожаю завалюються, кущ напіврозлогий.
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Ягідні рослини :: Смородина (порічка) :: Смородина чорна
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі