Авіатор (Aviator) абрикос
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Плодові, екзотичні та субтропічні рослини :: Плодові та ягідні дерева :: Абрикос
Сторінка 1 з 1
Авіатор (Aviator) абрикос
Середньостиглий сорт абрикоса селекції Державного Нікітського ботанічного саду. Отриманий від схрещування в 1945 році сортів "Хурма" і "Червоний партизан №3". Селекціонер К.Ф.Костіна. З 1995 року сорт Авіатор уведений до Реєстру сортів рослин України.
Відрізняється підвищеною зимостійкістю дерева й квіткових бруньок, посухостійкістю, відносною стійкістю до хвороб, регулярною, помірною врожайністю, самоплідністю, достатньою вимогливістю до умов вирощування.
Дерево сильноросле, утворює пірамідальну, загущену крону. У плодоношення вступає на 5-6-й рік, швидко нарощуючи товарну врожайність.
Плоди вище середньої величини (46-55 г), овально-яйцеподібні або опукло-овальні, трохи стислі з боків, із клювиком на вершині. Шкірочка тонка, але міцна, з бархатистим опушенням, забарвлення від жовтого до кремово-жовтогарячого з легким темно-малиновим рум'янцем. М'якоть жовтогаряча, щільна, ніжноволокниста, дуже ароматна, чудового солодкого смаку з легкою кислинкою (4,5-4,75 бали).
У плодах утримується: сухих речовин 19,2-20,1%, цукрів 15,846,0%, органічних кислот 0,55-0,6%, пектинів 1,03-1,11%, каротинів 1,07 мг, лейкоантоціанів 125,5 мг, вітаміну С 7,7 мг на 100 г сирої маси. Кісточка середньої величини, овальна, гладка, добре відокремлюється від м'якоті. Насіння солодке. Дозрівають в умовах Криму в другій декаді липня. Плоди споживаються у свіжому виді, а також для готування високоякісного запашного варення, компотів, соків, цукатів, прекрасних сухофруктів. Становить інтерес для промислового й аматорського садівництва в умовах Криму й південних степових областей України.
Відрізняється підвищеною зимостійкістю дерева й квіткових бруньок, посухостійкістю, відносною стійкістю до хвороб, регулярною, помірною врожайністю, самоплідністю, достатньою вимогливістю до умов вирощування.
Дерево сильноросле, утворює пірамідальну, загущену крону. У плодоношення вступає на 5-6-й рік, швидко нарощуючи товарну врожайність.
Плоди вище середньої величини (46-55 г), овально-яйцеподібні або опукло-овальні, трохи стислі з боків, із клювиком на вершині. Шкірочка тонка, але міцна, з бархатистим опушенням, забарвлення від жовтого до кремово-жовтогарячого з легким темно-малиновим рум'янцем. М'якоть жовтогаряча, щільна, ніжноволокниста, дуже ароматна, чудового солодкого смаку з легкою кислинкою (4,5-4,75 бали).
У плодах утримується: сухих речовин 19,2-20,1%, цукрів 15,846,0%, органічних кислот 0,55-0,6%, пектинів 1,03-1,11%, каротинів 1,07 мг, лейкоантоціанів 125,5 мг, вітаміну С 7,7 мг на 100 г сирої маси. Кісточка середньої величини, овальна, гладка, добре відокремлюється від м'якоті. Насіння солодке. Дозрівають в умовах Криму в другій декаді липня. Плоди споживаються у свіжому виді, а також для готування високоякісного запашного варення, компотів, соків, цукатів, прекрасних сухофруктів. Становить інтерес для промислового й аматорського садівництва в умовах Криму й південних степових областей України.
Схожі теми
» Цунамі абрикос
» Ананасовий абрикос
» Хароджой (Harojoy) абрикос
» Крупноплідний Дуки абрикос
» Ананасовий Цюрупинський абрикос
» Ананасовий абрикос
» Хароджой (Harojoy) абрикос
» Крупноплідний Дуки абрикос
» Ананасовий Цюрупинський абрикос
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Плодові, екзотичні та субтропічні рослини :: Плодові та ягідні дерева :: Абрикос
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі