Говтва смородина
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Ягідні рослини :: Смородина (порічка) :: Смородина чорна
Сторінка 1 з 1
Говтва смородина
Походження: Української селекції. Отримано від схрещування сортів "Полтава 800" і "Білоруська солодка" в 1978 році.
Терміни дозрівання: Сорт середнього терміну дозрівання. Ростові особливості: Сорт адаптований до умов вирощування в лісостеповій та поліській зонах України. Кущі середньорослі і середньо розлогі . Однорічні при кущові гілки товсті, прямі. Грона середні та довгі, густо розміщені в кущі.
Характеризується високою врожайністю ( 15 т / га ). Характеристика плода: Ягоди середнього терміну дозрівання масою 1,3 м (великі - до 2,6 г ), досить одномірні, з сухим відривом від плодоніжки. Шкірка не товста, але щільна.
М'якоть щільна, зеленувато - бурого кольору, приємного кисло-солодкого смаку ( 4,1-4,3 бала), містить: сухих розчинних речовин - 13,1, цукрів - 7,6, органічних кислот - 3,2 % , вітаміну С - 190 мг на 100 г сирої маси. Ягоди не обсипаються, дозрівають дружно. Придатні для технічної переробки. Зимостійкий і посухостійкий сорт. Стійкість до хвороб: Хороша стійкий до борошнистої роси і стовбурової іржі.
Терміни дозрівання: Сорт середнього терміну дозрівання. Ростові особливості: Сорт адаптований до умов вирощування в лісостеповій та поліській зонах України. Кущі середньорослі і середньо розлогі . Однорічні при кущові гілки товсті, прямі. Грона середні та довгі, густо розміщені в кущі.
Характеризується високою врожайністю ( 15 т / га ). Характеристика плода: Ягоди середнього терміну дозрівання масою 1,3 м (великі - до 2,6 г ), досить одномірні, з сухим відривом від плодоніжки. Шкірка не товста, але щільна.
М'якоть щільна, зеленувато - бурого кольору, приємного кисло-солодкого смаку ( 4,1-4,3 бала), містить: сухих розчинних речовин - 13,1, цукрів - 7,6, органічних кислот - 3,2 % , вітаміну С - 190 мг на 100 г сирої маси. Ягоди не обсипаються, дозрівають дружно. Придатні для технічної переробки. Зимостійкий і посухостійкий сорт. Стійкість до хвороб: Хороша стійкий до борошнистої роси і стовбурової іржі.
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Ягідні рослини :: Смородина (порічка) :: Смородина чорна
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі