Київська гібридна алича
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Плодові, екзотичні та субтропічні рослини :: Плодові та ягідні дерева :: Алича
Сторінка 1 з 1
Київська гібридна алича
Перспективний ранньостиглий сорт аличі селекції Центрального ботанічного саду. Отриманий від схрещування в 1981 році сортів Васильївська й Десертна. Селекціонери И.М.Шайтан, Л.М.Чуприна.
Відрізняється високою, стабільною врожайністю, підвищеною зимостійкістю, невимогливістю дерев до умов вирощування. Дерево середньоросле, утворює плоскоокруглу крону середньої загущеності. Плодоносить на букетних гілочках, шпорцях і приростах минулого року, схильне до перевантаження врожаєм, вимагає формуючої обрізки.
Плоди одномірні, середньою масою 20-25 м, округлі. Шкірочка середньої товщини, фіолетово-бура. М'якоть темно-кремова, ніжна, соковита, тануча, приємного, трохи нестабільного кисло-солодкого смаку (4,0-4,5 бали). У плодах міститься: цукрів - 5,7%, органічних кислот - 0,96%, пектинів - 0,10%, каротину - 0,17%, вітаміну С - 14,6 мг на 100 г сирої маси. Насінина середня, овальна, слабко відокремлюється від м'якоті.
Плоди в умовах Києва дозрівають у першій половині липня. Споживаються свіжими, використовуються для готування високоякісних компотів, джемів, соків. Сорт Київська гібридна проходить державне випробування. Рекомендується для виробничого випробування в лісостепових і степових областях України. Перспективний для промислового й аматорського садівництва в Лісостепу й Поліссі України.
Відрізняється високою, стабільною врожайністю, підвищеною зимостійкістю, невимогливістю дерев до умов вирощування. Дерево середньоросле, утворює плоскоокруглу крону середньої загущеності. Плодоносить на букетних гілочках, шпорцях і приростах минулого року, схильне до перевантаження врожаєм, вимагає формуючої обрізки.
Плоди одномірні, середньою масою 20-25 м, округлі. Шкірочка середньої товщини, фіолетово-бура. М'якоть темно-кремова, ніжна, соковита, тануча, приємного, трохи нестабільного кисло-солодкого смаку (4,0-4,5 бали). У плодах міститься: цукрів - 5,7%, органічних кислот - 0,96%, пектинів - 0,10%, каротину - 0,17%, вітаміну С - 14,6 мг на 100 г сирої маси. Насінина середня, овальна, слабко відокремлюється від м'якоті.
Плоди в умовах Києва дозрівають у першій половині липня. Споживаються свіжими, використовуються для готування високоякісних компотів, джемів, соків. Сорт Київська гібридна проходить державне випробування. Рекомендується для виробничого випробування в лісостепових і степових областях України. Перспективний для промислового й аматорського садівництва в Лісостепу й Поліссі України.
Citrusforum :: Плодово екзотичні, субтропічні та ягідні культури :: Плодові, екзотичні та субтропічні рослини :: Плодові та ягідні дерева :: Алича
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі