Шива Микан (Shiva mikan) satsuma
Citrusforum :: Цитрусові :: Сорта цитрусових :: Мандарини :: Сатсума (C.unshiu)
Сторінка 1 з 1
Шива Микан (Shiva mikan) satsuma
Дерева: сильнорослі, висотою 3,5-4,0 м, з слабо-листяною кроною, короткими, гострими колючками (або без них). Гілки середні, прямі, пагони зелені, середньої товщини, округлі.
Листя: дрібні (6,0 х 3,5 см), широкоовальні, зі злегка загостреною вершиною, темно-зелені, шкірясті, черешки облямовані. Квітки: середні, пазухи або верхівкові, поодинокі або зібрані в кистях, двостатеві, пелюстків 5, широкоовальні, білі, з зеленуватим відтінком, тичинок 23, зрощених в трубку, пильовики жовті, пилок фертильна. Маточка розташована нижче пиляків.
Плоди: плоскі, округлі (2,6 х 3,8 см), ребристі, маса 17-20 г, вершина увігнута, втиснута в центрі.
Шкірка гладенька, блискуча, світло-оранжевого кольору, товщиною 1-2 мм, пухка, добре чиститься, часточок 9-11, з ніжними плівками. М'якоть пріснувато-солодка, приємна, темно-помаранчева, сік багатий. Плоди містять від 3 до 9 досить багато насіння.
Співвідношення м'якоті і шкірки 61,5: 38,1, вміст сухої речовини 14,9%, цукрів 6,10%, лимонної кислоти 0,54%, аскорбінової кислоти 13,9 мг / 100 г, цукрокислотний коефіцієнт 3,67 .
Особливості сорту: поширений в культурі Японії, Китаю, в РФ - на Чорноморському узбережжі Кавказу, урожайний, морозостійкий (до -10 °С), відносно рано дозріває - жовтень.
Промислових насаджень не має. Цікавий для селекції на морозостійкість і ранньостиглістю, а також для декоративного садівництва.
(Каталог цитрусових культур. ВНИИЦиСК, м.Сочі, 2013)
Листя: дрібні (6,0 х 3,5 см), широкоовальні, зі злегка загостреною вершиною, темно-зелені, шкірясті, черешки облямовані. Квітки: середні, пазухи або верхівкові, поодинокі або зібрані в кистях, двостатеві, пелюстків 5, широкоовальні, білі, з зеленуватим відтінком, тичинок 23, зрощених в трубку, пильовики жовті, пилок фертильна. Маточка розташована нижче пиляків.
Плоди: плоскі, округлі (2,6 х 3,8 см), ребристі, маса 17-20 г, вершина увігнута, втиснута в центрі.
Шкірка гладенька, блискуча, світло-оранжевого кольору, товщиною 1-2 мм, пухка, добре чиститься, часточок 9-11, з ніжними плівками. М'якоть пріснувато-солодка, приємна, темно-помаранчева, сік багатий. Плоди містять від 3 до 9 досить багато насіння.
Співвідношення м'якоті і шкірки 61,5: 38,1, вміст сухої речовини 14,9%, цукрів 6,10%, лимонної кислоти 0,54%, аскорбінової кислоти 13,9 мг / 100 г, цукрокислотний коефіцієнт 3,67 .
Особливості сорту: поширений в культурі Японії, Китаю, в РФ - на Чорноморському узбережжі Кавказу, урожайний, морозостійкий (до -10 °С), відносно рано дозріває - жовтень.
Промислових насаджень не має. Цікавий для селекції на морозостійкість і ранньостиглістю, а також для декоративного садівництва.
(Каталог цитрусових культур. ВНИИЦиСК, м.Сочі, 2013)
Citrusforum :: Цитрусові :: Сорта цитрусових :: Мандарини :: Сатсума (C.unshiu)
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі