Хашимото / Хасімото (Hashimoto) satsuma
Citrusforum :: Цитрусові :: Сорта цитрусових :: Мандарини :: Сатсума (C.unshiu)
Сторінка 1 з 1
Хашимото / Хасімото (Hashimoto) satsuma
Сорт японського походження, належить до надранніх сортів з групи Goko Wase. Виявлений у 1963 році М. Хасімото, як (спорт), мутація бруньок на сорті 'Matsuyama' в Томанга поблизу Аїті.
Дерево невисоке, без шипів, листя велике, подовжене, темно-зелене, дуже рано вступає в плодоношення.
Плоди типові для сатсума, дещо приплюснуті, схожі на 'Okitsu'. Шкірка темно-помаранчева, досить тонка, легко чиститься. М'якоть соковита, солодка з невеликою кислинкою, ароматна, сегменти легко відокремлюються.
Це один з небагатьох сортів уншиу, культивованих в Іспанії, плоди дозрівають на початку вересня, тому з комерційної точки зору він цікавіший, ніж сорт 'Okitsu' - який має кращу якість плодів.
Плоди потрібно збирати відразу після дозрівання, інакше вони швидко втрачають якість. Сорт придатний для вирощування в квартирі.
Дерево невисоке, без шипів, листя велике, подовжене, темно-зелене, дуже рано вступає в плодоношення.
Плоди типові для сатсума, дещо приплюснуті, схожі на 'Okitsu'. Шкірка темно-помаранчева, досить тонка, легко чиститься. М'якоть соковита, солодка з невеликою кислинкою, ароматна, сегменти легко відокремлюються.
Це один з небагатьох сортів уншиу, культивованих в Іспанії, плоди дозрівають на початку вересня, тому з комерційної точки зору він цікавіший, ніж сорт 'Okitsu' - який має кращу якість плодів.
Плоди потрібно збирати відразу після дозрівання, інакше вони швидко втрачають якість. Сорт придатний для вирощування в квартирі.
Citrusforum :: Цитрусові :: Сорта цитрусових :: Мандарини :: Сатсума (C.unshiu)
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі