Citrusforum
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

Бені Шогун яблуня

Перейти донизу

Бені Шогун яблуня Empty Бені Шогун яблуня

Повідомлення автор Vitalii Вт Бер 23, 2021 4:53 pm

Пізньозимовий сорт яблуні 'Бені Шогун', є клоном сорту Ятака, який є також бруньковою мутацією знаменитого японського сорту Фуджі. Сорту Фуджі потрібно довгий період вегетації, тому його в Україні можна вирощувати тільки в південних областях, а от Бені Шогун достигає на два-три тижні раніше і тому пробуємо його садити в північних областях.

Даний сорт генетично є сильнорослим, тому краще його щеплювати на напівкарликову підщепу, тільки не на М-26, тому що достигання на ній затягується. За деякими даними сорт має середню морозостійкість і дерева можуть пошкоджуватись бактеріальним опіком.

Останні зими були мало морозними, при температурі в січні -27 градусів на наших деревцях  підмерзань  не спостерігалось. Паршою листя і плоди пошкоджуються середньо. Щоб отримати чисті плоди необхідно 3-4 обприскування фунгіцидами.

Плоди середніх розмірів 150-180гр, рум’яні, дуже гарні на вигляд , злегка вкриті пруїновим нальотом. Знімати, в нашій зоні, необхідно якомога пізніше з 15-20 жовтня.

М’якуш в міру щільний, насиченого жовтуватого кольору, дуже соковитий, смак солодкий без кислоти,  можна їсти прямо з дерева. Проте, яблука добре зберігаються до квітня і довше. Під час зберігання не в’януть, і не втрачають товарності і смакових якостей. На жаль, із-за не достатньої кількості тепла, не набирають екзотичного присмаку і аромату в нашій місцевості.

Даний сорт потребує більш детального вивчення, і залишиться, скоріше, любительським сортом.
Бені Шогун яблуня Img_0022
Vitalii
Vitalii

Кількість повідомлень : 743
Дата реєстрації : 24.09.2015
Вік : 27
Звідки : Україна м.Тернопіль

https://www.facebook.com/groups/841247129892421/people/

Повернутися до початку Перейти донизу

Повернутися до початку

- Схожі теми

 
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі