Citrusforum
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

Ataulfo / Adolfo / Champagne (Атаульфо) манго

Перейти донизу

Ataulfo / Adolfo / Champagne (Атаульфо) манго Empty Ataulfo / Adolfo / Champagne (Атаульфо) манго

Повідомлення автор Vitalii Чт Квіт 29, 2021 3:02 pm

Це філіппінське манго, розроблене в Чіапасі, на крайньому півдні Мексики. Це гібрид манільського манго, але зберігає свої філіппінські характеристики. Він славиться одним із найсолодших манго у світі і має гладку м’якоть без волокна. Фотозразки були придбані наприкінці травня у дуже великого в'єтнамського / китайського ринку в Лос-Анджелесі (Сан-Габріель) за ціною продажу $ 1,00 США кожен. Фото-зразок мав розмір 4-1 / 4 x 3 x 2,5 дюйма і важив 10-5 / 8 унцій у верхній частині для цієї різновиди. Унція 9-3 / 4 давала їстівні 7-3 / 8 унції (76%).

'Ataúlfo' манго, також званий, baby, yellow, honey, Adaulfo, Adolfo,або Champagne.
Цей манго є з Мексики. Манго Ataulfo ​​мають золотисто-жовтий колір і, як правило, важать від 170 до 280 г, з дещо сигмовидною (довгастою) формою та золотисто-червоною шкірою. Їх здобна м’якоть не волокниста, і у них тонка ямка. Їх м’якоть насичено-жовтого кольору з високим вмістом цукру (15 грам на 100-грамову порцію), з насиченим солодким смаком. Вони були названі на честь виробника Атаульфо Моралеса Горділло.

Мексиканський інститут промислової власності (Instituto Mexicano de la Propiedad Industrial) надав урядові штату Чіапас позначення походження цього фрукта. Поряд з мангітом Маніліта, він є нащадком сорту філіппінського манго, занесеного з Філіппін до Мексики до 1779 року через торгівлю галеонами Маніла-Акапулько. Його схрестили з іншими сортами манго, в результаті чого вийшов Атаульфо. Незважаючи на це, Атаулфо залишається манго філіппінського типу, що характеризується тим, що є поліембріональним (на відміну від індійського типу, який є моноембріональним ).

За повідомленнями, в 1958 році агроном Гектор Кано Флорес (першовідкривач манго Атаульфо) зробив клон манго Атаульфо, якого назвав IMC-M2.

У 2003 році уряд Мексики через "Офіційний вісник" опублікував "Комунікадо" № 14 - 2003 під назвою "Реферат заяви про декларацію (захист) найменування місця походження : Манго Атаульфо дель Соконуско Чіапас", декларацію, що термін " Mango Ataulfo ​​del Soconusco Chiapas »- це найменування місця походження певного виду плодів манго, виробленого в декількох регіонах Чіапаса , Мексика, де Атаульфо вперше був вирощений Атаульфо Моралесом Горділло.

Плоди ростуть у теплому вологому кліматі з літніми дощами, але температура мусону не повинна знижуватися до 41 ° F (5°C). Відповідна температура для цього виду манго становить 83 ° F (28 °C), кількість опадів становить 1090–3000 мм щороку, з квітня по жовтень.

Манго Ataulfo ​​бере свій початок у мексиканських штатах Мічоакен, Сіналоа, Наярит, Халіско, Веракрус та Чіапас, і продається з березня по вересень. У мексиканському штаті Чіапас виробництво манго станом на 2008 рік було шостим за значимістю сільськогосподарською діяльністю, заснованою на оброблюваних поверхнях, після кукурудзи, квасолі, кави, цукрового очерету та какао. Виробництво Атаульфо в цьому штаті було зосереджене в прибережному регіоні Соконуско. Загалом, за оцінками організацій виробників, у штаті виробляється 18000 гектарів манго Ataulfo
Ataulfo / Adolfo / Champagne (Атаульфо) манго Mango_10 Ataulfo / Adolfo / Champagne (Атаульфо) манго Cw_man10 Ataulfo / Adolfo / Champagne (Атаульфо) манго Mango-11 Ataulfo / Adolfo / Champagne (Атаульфо) манго Mango-12
Vitalii
Vitalii

Кількість повідомлень : 740
Дата реєстрації : 24.09.2015
Вік : 27
Звідки : Україна м.Тернопіль

https://www.facebook.com/groups/841247129892421/people/

Повернутися до початку Перейти донизу

Повернутися до початку


 
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі