Etna mandarin
Сторінка 1 з 1
Etna mandarin
Мандарин Etna був виведений в Італії і є гібридом, отриманого від схрещування Okitsu satsuma x Comune clementine. Etna має багато характеристик свого батька Сацуми, але пізніше дозріває і має нижчу схильність до пом’якшення та «набрякання» наприкінці періоду зрілості.
Початкове тестування смаку пропонує більш насичений аромат, ніж мандарин Сацума, вирощений за тих самих кліматичних умов і культурні практики на місці оцінювання.
Цей гібридний мандарин у відкритому доступі, представлений в Австралії Аусцітрусом. Перші плоди були вирощені з високорослих дерев у 2013 році в регіоні Сунрайзія (північно-західна Вікторія та південно-західний західний південний захід).
Дерево відрізняється низькою силою, розгалуженою кроною і високою врожайністю. М’який, виразний аромат з низьким вмістом цукру та кислоти, характерний для батьків сацуми. Великий розмір плодів сплюснутої форми, шкірка злегка шершава, оранжево-жовта при повному дозріванні, що розвивається на піку дозрівання, надає сорту візуальну привабливість. Но відкриті плоди дуже сприйнятливі до сонячних опіків. Кількість насіння в середньому становить один на плід навіть при змішаній посадці під сильним тиском запилення.
Середня маса плодів 190г. Середній діаметр плодів (мм) 79. Відсоток соку (%) 48. Відсоток кислоти (%) 0,8. Brix 9.6 ˚. Співвідношення Brix: кислота 12,2
Мандарин Etna має короткий термін збирання приблизно три тижні, коли плоди починають втрачати вміст соку на початку червня, особливо на деревах, оброблених до апельсина Валенсії з підщепою мандарина Клеопатри.
Початкове тестування смаку пропонує більш насичений аромат, ніж мандарин Сацума, вирощений за тих самих кліматичних умов і культурні практики на місці оцінювання.
Цей гібридний мандарин у відкритому доступі, представлений в Австралії Аусцітрусом. Перші плоди були вирощені з високорослих дерев у 2013 році в регіоні Сунрайзія (північно-західна Вікторія та південно-західний західний південний захід).
Дерево відрізняється низькою силою, розгалуженою кроною і високою врожайністю. М’який, виразний аромат з низьким вмістом цукру та кислоти, характерний для батьків сацуми. Великий розмір плодів сплюснутої форми, шкірка злегка шершава, оранжево-жовта при повному дозріванні, що розвивається на піку дозрівання, надає сорту візуальну привабливість. Но відкриті плоди дуже сприйнятливі до сонячних опіків. Кількість насіння в середньому становить один на плід навіть при змішаній посадці під сильним тиском запилення.
Середня маса плодів 190г. Середній діаметр плодів (мм) 79. Відсоток соку (%) 48. Відсоток кислоти (%) 0,8. Brix 9.6 ˚. Співвідношення Brix: кислота 12,2
Мандарин Etna має короткий термін збирання приблизно три тижні, коли плоди починають втрачати вміст соку на початку червня, особливо на деревах, оброблених до апельсина Валенсії з підщепою мандарина Клеопатри.
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі