Красуня
Сторінка 1 з 1
Красуня
Красуня - (автори Н.В. Скрипченко, В.П. Книш).
Форма відібрана у 2006 році серед сіянців актинідії A.arguta, вирощених із насіння, зібраних в експедиції на Далекий Схід Росії.
Це потужна сильноросла ліана з однорічними пагонами сірого кольору та світлими сочевичками. Листя велике округло овальне із загостреною верхівкою та з пилчастими краями. Поверхня листя гладка, темно-зелена. Черешок довжиною 5-7 см., з незначним антоціановим забарвленням. Квіти функціонально жіночі, білі, п'ятипелюсткові, діаметром 2,6 см з великою колбоподібною зав'яззю.
Плоди сплюснуто-округлі, смарагдового кольору, довжиною 26 мм, шириною 29 мм. Середня маса ягоди 13-14 г. Основа плода з незначним поглибленням, верхня частина - широко округла, із залишками частинок маточки.
Шкірка світла, м'якоть яскраво-зелена, ніжна, солодко-кисла з незначним ароматом, серцевина біло-кремова. Плодоніжка довжиною 3 см, але при повному дозріванні плоди частково опадають. В умовах Києва плоди дозрівають у другій декаді вересня.
Плоди містять до 15,1% сухих речовин, 7,35% цукру, 0,39% органічних кислот, 0,58 мг% каротину, 66-79,4 мг% аскорбінової кислоти.
Форма відібрана у 2006 році серед сіянців актинідії A.arguta, вирощених із насіння, зібраних в експедиції на Далекий Схід Росії.
Це потужна сильноросла ліана з однорічними пагонами сірого кольору та світлими сочевичками. Листя велике округло овальне із загостреною верхівкою та з пилчастими краями. Поверхня листя гладка, темно-зелена. Черешок довжиною 5-7 см., з незначним антоціановим забарвленням. Квіти функціонально жіночі, білі, п'ятипелюсткові, діаметром 2,6 см з великою колбоподібною зав'яззю.
Плоди сплюснуто-округлі, смарагдового кольору, довжиною 26 мм, шириною 29 мм. Середня маса ягоди 13-14 г. Основа плода з незначним поглибленням, верхня частина - широко округла, із залишками частинок маточки.
Шкірка світла, м'якоть яскраво-зелена, ніжна, солодко-кисла з незначним ароматом, серцевина біло-кремова. Плодоніжка довжиною 3 см, але при повному дозріванні плоди частково опадають. В умовах Києва плоди дозрівають у другій декаді вересня.
Плоди містять до 15,1% сухих речовин, 7,35% цукру, 0,39% органічних кислот, 0,58 мг% каротину, 66-79,4 мг% аскорбінової кислоти.
Yurii- Модератор
- Кількість повідомлень : 155
Дата реєстрації : 25.09.2015
Звідки : Україна
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі