Kawano Wase mandarin
Citrusforum :: Цитрусові :: Сорта цитрусових :: Мандарини :: Сатсума (C.unshiu)
Сторінка 1 з 1
Kawano Wase mandarin
Стародавній японський сорт, середнього терміну дозрівання, карликовий, названий по імені любителя мистецтва Nagoji Kawano. Стався в 1895 р як брунькова мутація основного культивара 'Unshiu'.
Листя дрібне, світло зелені, крона компактна доволі загущена. Плоди від невеликих до середньої величини 4-7cм, маса 70-150 г, трохи сплющені, несиметричною форми. Шкірка тонка гладенька, трохи зморщена, легко відділяється, помаранчева або червонуватого кольору. М'якоть темно помаранчева, соковита, кисло - солодка, з хорошим ароматом, має 12 сегментів, зазвичай без насіння. Дозріває з 10 до 15 жовтня т. е. На 25 днів раніше ніж стандартний мандарин Unshiu, і в плодоношення вступає роком раніше. Дуже підходить для кімнатного вирощування. Плоди потрібно збирати зразу після зрілості, інакше плоди швидко втрачають смакові якості. Був виведений новий культивар 'Selection Kawano', більш урожайний ніж вихідний сорт.
На Чорноморське узбережжя Кавказу вперше був інтродукований з Флориди (США) в 1937 році.
Дерева низькорослі (2,0-2,5 м заввишки), крона густа, сильно листяна, широкоовальна. Кора на штамбі шорстка, колір бурий. Пагони світло-зелені, при визрівання набувають коричневий відтінок. Округлі або ребристі, колючки відсутні.
Листя зелені, широколанцетні, звужені до обох кінців. Черешки облямовані, рідше вузько крилаті.
Квітки п'ятипелюсткові, поодинокі або в невеликих (по 3-5) суцвіттях, великі (до 4,3 см в діаметрі).
Пелюстки широкоовальні або ланцетоподібні, білі з жовтуватим відтінком. Тичинок 18-20, що зрослися біля основи. Пилок стерильна. Товкач по висоті перевищує тичинки, рильце жовте, округле, плосковате.
Плоди округло-плескаті, вершина плоска, злегка вдавлені. Підстава округле або кілька витягнуте. Шкірка гладенька, рідше слабо шорстка, помаранчева, пухка, ламка, тонка (0,3 см завтовшки), відділяється від м'якоті добре.
М'якоть світло-помаранчева, соковита, кисло-солодка. Часточок 9-13, неоднакових за розміром, плівки ніжні або грубуваті.
Вміст вітаміну С - 30,3 мг%. Насіння відсутні. Плоди дозрівають в першій половині жовтня, в кімнаті термін дозрівання збільшується на місяць.
Добре росте на південних підвіконнях, плоди "на півдні" накопичують більше цукрів, термін визрівання скорочується.
Листя дрібне, світло зелені, крона компактна доволі загущена. Плоди від невеликих до середньої величини 4-7cм, маса 70-150 г, трохи сплющені, несиметричною форми. Шкірка тонка гладенька, трохи зморщена, легко відділяється, помаранчева або червонуватого кольору. М'якоть темно помаранчева, соковита, кисло - солодка, з хорошим ароматом, має 12 сегментів, зазвичай без насіння. Дозріває з 10 до 15 жовтня т. е. На 25 днів раніше ніж стандартний мандарин Unshiu, і в плодоношення вступає роком раніше. Дуже підходить для кімнатного вирощування. Плоди потрібно збирати зразу після зрілості, інакше плоди швидко втрачають смакові якості. Був виведений новий культивар 'Selection Kawano', більш урожайний ніж вихідний сорт.
На Чорноморське узбережжя Кавказу вперше був інтродукований з Флориди (США) в 1937 році.
Дерева низькорослі (2,0-2,5 м заввишки), крона густа, сильно листяна, широкоовальна. Кора на штамбі шорстка, колір бурий. Пагони світло-зелені, при визрівання набувають коричневий відтінок. Округлі або ребристі, колючки відсутні.
Листя зелені, широколанцетні, звужені до обох кінців. Черешки облямовані, рідше вузько крилаті.
Квітки п'ятипелюсткові, поодинокі або в невеликих (по 3-5) суцвіттях, великі (до 4,3 см в діаметрі).
Пелюстки широкоовальні або ланцетоподібні, білі з жовтуватим відтінком. Тичинок 18-20, що зрослися біля основи. Пилок стерильна. Товкач по висоті перевищує тичинки, рильце жовте, округле, плосковате.
Плоди округло-плескаті, вершина плоска, злегка вдавлені. Підстава округле або кілька витягнуте. Шкірка гладенька, рідше слабо шорстка, помаранчева, пухка, ламка, тонка (0,3 см завтовшки), відділяється від м'якоті добре.
М'якоть світло-помаранчева, соковита, кисло-солодка. Часточок 9-13, неоднакових за розміром, плівки ніжні або грубуваті.
Вміст вітаміну С - 30,3 мг%. Насіння відсутні. Плоди дозрівають в першій половині жовтня, в кімнаті термін дозрівання збільшується на місяць.
Добре росте на південних підвіконнях, плоди "на півдні" накопичують більше цукрів, термін визрівання скорочується.
Citrusforum :: Цитрусові :: Сорта цитрусових :: Мандарини :: Сатсума (C.unshiu)
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі