Clemenruby clementin
Citrusforum :: Цитрусові :: Сорта цитрусових :: Клементини
Сторінка 1 з 1
Clemenruby clementin
Clemenruby (Клеменрубі) - це дуже ранній сорт клементина, природна мутація Oronules, виявлена Хуаном Наварро в саду в Лорігільї, Валенсія, Іспанія в 1994 році. Назва зареєстрована асоціацією розплідників AVASA (Agrupación de Viveristas de Agrios), яка має ексклюзивну для світу продукцію. Права на її комерційну експлуатацію.
Клеменрубі - це красивий плід зі злегка шершавою червонувато-оранжевою шкіркою, яку помірно легко очистити, хоча вона може розламатися на частини. Сегменти м'які і соковиті з хорошим балансом солодкості до кислотності і, як правило, без кісточок.
Кущ компактний, крона густа, характер росту вертикальний. Листя дрібні та середні подовженої форми, міжвузля короткі. Плоди різного розміру від 40-150гр. Форма плодів від округлої до подовженої. Шкірка тонка. М'якоть ніжна, соковита, зерниста. Смак солодкий, кислоти майже немає, відчувається апельсиновий післясмак.
Клеменрубі - це красивий плід зі злегка шершавою червонувато-оранжевою шкіркою, яку помірно легко очистити, хоча вона може розламатися на частини. Сегменти м'які і соковиті з хорошим балансом солодкості до кислотності і, як правило, без кісточок.
Кущ компактний, крона густа, характер росту вертикальний. Листя дрібні та середні подовженої форми, міжвузля короткі. Плоди різного розміру від 40-150гр. Форма плодів від округлої до подовженої. Шкірка тонка. М'якоть ніжна, соковита, зерниста. Смак солодкий, кислоти майже немає, відчувається апельсиновий післясмак.
Останній раз редагувалося: Vitalii (Вт Квіт 26, 2022 3:56 pm), всього регувалося 2 раз(-и)
Re: Clemenruby clementin
'Clemenruby'. Солодкі із легкою кислинкою, та присмаком апельсинки, сегментні мембрани (перегородки) не відчуваються. Чиститься досить легко. 2шт насіння/6плодів, цукристість 12.8%
Вперше охарактеризовано фітохімічний склад і антиоксидантну активність трьох надранніх сортів клементину ( Citrus clementina Hort ex Tan. cv. Basol, Clemensoon і Clemenrubí), що виходять з Іспанії. Робота виконана вченими Мадридського університету Комплутенсе та Політехнічного інституту Браганса.
Ці клементини є відповідним джерелом біологічно активних сполук, таких як вітамін С (значення близько 80 мг/100 г), що дозволяє задовольнити рекомендовану добову норму споживання звичайною порцією. Сахароза є найпоширенішим цукром, а калій основним мінералом, а марганцю — найменшим. Вміст жиру дуже низький (<0,5 мг/100 г), з пальмітиновою кислотою та α-токоферолом найбільш поширеними жирними кислотами та вітаміном Е, відповідно. Флавоноїди є переважаючими фенольними сполуками, з яких найкраще представлені нарірутин/нарингин та (нео)гесперидин. Оцінена антиоксидантна здатність подібна до показників інших цитрусових.
«Важливо відзначити наявність відповідних рівнів вітаміну С (переважно аскорбінової кислоти), які дозволяють досягти норми споживання цього вітаміну з їжею за рахунок споживання нормальної порції будь-якого з досліджених клементинів (близько 75 г), – пояснюють вчені - Ці сорти також містили відносно високий рівень загальної харчової клітковини з значним рівнем нерозчинної фракції в сорті Clemenrubí. Ці сорти клементину є хорошими джерелами біологічно активних сполук з потенційною користю для здоров'я, що може бути дуже цікавим для їжі. промисловості з метою розробки харчових продуктів, збагачених природними сполуками, а також для підвищення антиоксидантної здатності харчових продуктів».
Вперше охарактеризовано фітохімічний склад і антиоксидантну активність трьох надранніх сортів клементину ( Citrus clementina Hort ex Tan. cv. Basol, Clemensoon і Clemenrubí), що виходять з Іспанії. Робота виконана вченими Мадридського університету Комплутенсе та Політехнічного інституту Браганса.
Ці клементини є відповідним джерелом біологічно активних сполук, таких як вітамін С (значення близько 80 мг/100 г), що дозволяє задовольнити рекомендовану добову норму споживання звичайною порцією. Сахароза є найпоширенішим цукром, а калій основним мінералом, а марганцю — найменшим. Вміст жиру дуже низький (<0,5 мг/100 г), з пальмітиновою кислотою та α-токоферолом найбільш поширеними жирними кислотами та вітаміном Е, відповідно. Флавоноїди є переважаючими фенольними сполуками, з яких найкраще представлені нарірутин/нарингин та (нео)гесперидин. Оцінена антиоксидантна здатність подібна до показників інших цитрусових.
«Важливо відзначити наявність відповідних рівнів вітаміну С (переважно аскорбінової кислоти), які дозволяють досягти норми споживання цього вітаміну з їжею за рахунок споживання нормальної порції будь-якого з досліджених клементинів (близько 75 г), – пояснюють вчені - Ці сорти також містили відносно високий рівень загальної харчової клітковини з значним рівнем нерозчинної фракції в сорті Clemenrubí. Ці сорти клементину є хорошими джерелами біологічно активних сполук з потенційною користю для здоров'я, що може бути дуже цікавим для їжі. промисловості з метою розробки харчових продуктів, збагачених природними сполуками, а також для підвищення антиоксидантної здатності харчових продуктів».
Citrusforum :: Цитрусові :: Сорта цитрусових :: Клементини
Сторінка 1 з 1
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі