Citrusforum
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

Clemenruby clementin

Перейти донизу

Clemenruby clementin Empty Clemenruby clementin

Повідомлення автор Vitalii Пн Вер 20, 2021 2:21 pm

Clemenruby (Клеменрубі) - це дуже ранній сорт клементина, природна мутація Oronules, виявлена ​​Хуаном Наварро в саду в Лорігільї, Валенсія, Іспанія в 1994 році. Назва зареєстрована асоціацією розплідників AVASA (Agrupación de Viveristas de Agrios), яка має ексклюзивну для світу продукцію. Права на її комерційну експлуатацію.

Клеменрубі - це красивий плід зі злегка шершавою червонувато-оранжевою шкіркою, яку помірно легко очистити, хоча вона може розламатися на частини. Сегменти м'які і соковиті з хорошим балансом солодкості до кислотності і, як правило, без кісточок.

Кущ компактний, крона густа, характер росту вертикальний. Листя дрібні та середні подовженої форми, міжвузля короткі. Плоди різного розміру від 40-150гр. Форма плодів від округлої до подовженої. Шкірка тонка. М'якоть ніжна, соковита, зерниста. Смак солодкий, кислоти майже немає, відчувається апельсиновий післясмак.
Clemenruby clementin Unname54 Clemenruby clementin 64l_de10  Clemenruby clementin Unname55


Останній раз редагувалося: Vitalii (Вт Квіт 26, 2022 3:56 pm), всього регувалося 2 раз(-и)
Vitalii
Vitalii

Кількість повідомлень : 743
Дата реєстрації : 24.09.2015
Вік : 27
Звідки : Україна м.Тернопіль

https://www.facebook.com/groups/841247129892421/people/

Повернутися до початку Перейти донизу

Clemenruby clementin Empty Re: Clemenruby clementin

Повідомлення автор Vitalii Нд Жовт 31, 2021 8:03 pm

'Clemenruby'. Солодкі із легкою кислинкою, та присмаком апельсинки, сегментні мембрани (перегородки) не відчуваються. Чиститься досить легко. 2шт насіння/6плодів, цукристість 12.8%
Clemenruby clementin Photo149 Clemenruby clementin Photo119 Clemenruby clementin Photo121 Clemenruby clementin Cxwzn810

Вперше охарактеризовано фітохімічний склад і антиоксидантну активність трьох надранніх сортів клементину ( Citrus clementina Hort ex Tan. cv. Basol, Clemensoon і Clemenrubí), що виходять з Іспанії. Робота виконана вченими Мадридського університету Комплутенсе та Політехнічного інституту Браганса.

Ці клементини є відповідним джерелом біологічно активних сполук, таких як вітамін С (значення близько 80 мг/100 г), що дозволяє задовольнити рекомендовану добову норму споживання звичайною порцією. Сахароза є найпоширенішим цукром, а калій основним мінералом, а марганцю — найменшим. Вміст жиру дуже низький (<0,5 мг/100 г), з пальмітиновою кислотою та α-токоферолом найбільш поширеними жирними кислотами та вітаміном Е, відповідно. Флавоноїди є переважаючими фенольними сполуками, з яких найкраще представлені нарірутин/нарингин та (нео)гесперидин. Оцінена антиоксидантна здатність подібна до показників інших цитрусових.

«Важливо відзначити наявність відповідних рівнів вітаміну С (переважно аскорбінової кислоти), які дозволяють досягти норми споживання цього вітаміну з їжею за рахунок споживання нормальної порції будь-якого з досліджених клементинів (близько 75 г), – пояснюють вчені - Ці сорти також містили відносно високий рівень загальної харчової клітковини з значним рівнем нерозчинної фракції в сорті Clemenrubí. Ці сорти клементину є хорошими джерелами біологічно активних сполук з потенційною користю для здоров'я, що може бути дуже цікавим для їжі. промисловості з метою розробки харчових продуктів, збагачених природними сполуками, а також для підвищення антиоксидантної здатності харчових продуктів».
Clemenruby clementin Clemen14
Vitalii
Vitalii

Кількість повідомлень : 743
Дата реєстрації : 24.09.2015
Вік : 27
Звідки : Україна м.Тернопіль

https://www.facebook.com/groups/841247129892421/people/

Повернутися до початку Перейти донизу

Повернутися до початку

- Схожі теми

 
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі