Citrusforum
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

Sando clementin

Перейти донизу

Sando clementin Empty Sando clementin

Повідомлення автор Vitalii Сб Черв 10, 2023 1:05 pm

Sando (також відомий як Periquina або Perica) походить з рівнини Кастельо і виділяється своїм червонуватим кольором. Випадкова мутація від Fina клементину, виявлена в Альменара (Plana Baixa, Кастельон). Високопродуктивний захищений сорт. Дерево сильноросле, без шипів, листки великі і світло-зелені. У тестах, він добре показався в посушливих регіонах. Плоди ростуть на внутрішніх гілках, захищаючи їх від погоди, що призводить до більшого врожаю вищої якості.

Дуже привабливого червонувато-оранжевого (інтенсивного) кольору, легко очищається від шкірки і мало чутливий до набухання та гниття. Він має пристойні розміри, середня вага від 80 до 100г. Зазвичай у ньому немає насіння, хоча може представити їх шляхом перехресного запилення. Його м’якоть дуже соковита і дає велику кількість соку (% між 50-55), з легкою кислинкою. Час збору в Іспанії, між Січнем і Березнем. Зберігання від 3 до 4 тижнів (без необхідності зберігання в холодильнику).

Сорт розмножується і використовується переважно в Іспанії. В Італії є кілька плантацій, а в 2024 році його почнуть висаджувати в Південній Африці. У найближчі роки, коли його карантинний протокол буде дуже просунутим, його також висадять у Каліфорнії та Австралії.
Sando clementin Sando10 Sando clementin Sando_11Sando clementin Sando_10 Sando clementin Sando_11 Sando clementin Sando_10 Sando clementin Sss10
Vitalii
Vitalii

Кількість повідомлень : 740
Дата реєстрації : 24.09.2015
Вік : 27
Звідки : Україна м.Тернопіль

https://www.facebook.com/groups/841247129892421/people/

Повернутися до початку Перейти донизу

Повернутися до початку

- Схожі теми

 
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі